Påskägg på hemmagjord mandelmassa, gojibär och choklad – rawfood

Mitt fjärde tips på nyttigare godis är Påskägg på hemmagjord mandelmassa, gojibär och choklad – rawfood. Strö lite kokosflingor och lingonpulver över.

Recept på Påskägg på hemmagjord mandelmassa, gojibär och choklad – rawfood

portioner15 små ägg

Innehåll

Mandelmassan:

150 g naturella mandlar eko
2,5 msk smält kokosolja eko
2 msk raw honung eko

Fyllning:

15 naturella mandlar eko
30 gojibär eko

Chokladhöljet:

1 dl smält kokosolja eko
3 tsk kakaopulver eko
2 tsk raw honung eko

Topping:

1 tsk lingonpulver eko
1 tsk kokosflingor eko

Gör såhär:

  1. Mixa ihop ingredienserna till mandelmassan i en matberedare. Smält kokosoljan över vattenbad. Forma till en boll och lägg in degen i frysen en stund för att hårdna lite.
  2. Forma sedan 15 små urgröpta ägg (för att kunna lägga i fyllning).
  3. Lägg sedan i 2 gojibär och 1 mandel i varje ägg. Slut igen äggen med mandelmassan.
  4. Smält kokosoljan över vattenbad. Blanda ihop ingredienserna till chokladhöljet.
  5. Doppa äggen i chokladen och rör runt lite försiktigt.
  6. Ta upp med hjälp av en sked och lägg på bakplåtspapper på ett fat och låt stelna i kylen.
  7. Dekorera med lite lingonpulver, kokosflingor och gojibär.

Innehåller ca 125 kcal per påskägg varav 5g kolhydrater, 11g fett och 3g protein räknat på att hälften av toppingen rinner av äggen.

Mandlar innehåller höga halter av vitamin E, kalcium, fosfor, järn, magnesium, zink, selen, koppar och niacin.

Bilder på Påskägg på hemmagjord mandelmassa, gojibär och choklad – rawfood

Påskägg med heammagjord mandelmassa 3

Påskägg med hemmagjord mandelmassa

 

Sugen på fler recept på lite nyttigare godis?

Chokladdoppade paranötter med havssalt
Chokladdoppade paranötter med havssalt

.