Vegansk fika, dessert och godis

Påskknyten på hemmagjord mandelmassa, gojibär och choklad – rawfood

Veganska påskknyten - raw.

Mitt fjärde tips på nyttigare godis är Påskknyten på hemmagjord mandelmassa, gojibär och choklad – rawfood. Strö lite kokosflingor och lingonpulver över.

Recept på Påskknyten på hemmagjord mandelmassa, gojibär och choklad – rawfood

15 små knyten

Innehåll

Mandelmassan:

150 g naturella mandlar eko
2,5 msk smält kokosolja eko
2 msk yacon- eller agavesirap raw eko

Fyllning:

15 naturella mandlar eko
30 gojibär eko

Chokladhöljet:

1 dl smält kokosolja eko
3 tsk kakaopulver eko
2 tsk yacon- eller agavesirap raw eko

Topping:

1 tsk lingonpulver eko
1 tsk kokosflingor eko

Gör såhär:

  1. Mixa ihop ingredienserna till mandelmassan i en matberedare. Smält kokosoljan över vattenbad. Forma till en boll och lägg in degen i frysen en stund för att hårdna lite.
  2. Forma sedan 15 små urgröpta avlånga bollar (för att kunna lägga i fyllning).
  3. Lägg sedan i 2 gojibär och 1 mandel i varje knyte. Slut igen knytet med mandelmassan.
  4. Smält kokosoljan över vattenbad. Blanda ihop ingredienserna till chokladhöljet.
  5. Doppa knytena i chokladen och rör runt lite försiktigt.
  6. Ta upp med hjälp av en sked och lägg på bakplåtspapper på ett fat och låt stelna i kylen.
  7. Dekorera med lite lingonpulver, kokosflingor och gojibär.

Mandlar innehåller höga halter av vitamin E, kalcium, fosfor, järn, magnesium, zink, selen, koppar och niacin.

Påskägg med hemmagjord mandelmassa

Tips på mer påskgodis /påskfika

Marsipankycklingar med saffran – veganska, sockerfria och glutenfria

Veganska Kakor – Cashewnötter Och Mango – Glutenfria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Du kanske också gillar...