Pesto utan ost – vegan och rawfood

Idag bjuder jag på ett recept på en jättegod och enkel pesto som kan användas som tillbehör eller som ingrediens i en maträtt. Receptet finns även bland många andra med i min kokbok Skapa din hälsa – som just nu finns att köpa på januarirea. Där kan du även köpa min nya kakbok Fika eatclean vegan för högtider och även annars. Erbjudandet gäller fram till 31 januari 2018.

Pesto utan ost – vegan och rawfood

Ingredienser

1 kruka färsk basilika eko
50 g pinjenötter eko (ca 1 dl)
1-2 vitlöksklyftor eko
1 msk bjästflingor
0,5 dl olivolja eko
salt eko
svartpeppar eko

Gör såhär:

  1. Skölj basilikan.
  2. Mixa ihop basilikablad, pinjenötter, vitlök och bjäst i en mixer eller matberedare (alternativt finhacka för hand eller stöt i en mortel).
  3. Tillsätt sedan oljan lite i taget tills peston har fått en fin konsistens.
  4. Smaka av med salt och peppar.

 

Riskakor med pesto

riskakor med pesto vegan
Pesto kan exempelvis vara gott som pålägg på riskakor eko tillsammans med lite spenat och oatlypålägg. Detta tips kommer från Lili på veganfoodie.se. Lili driver en blogg och instagramkonto med recept på plantbaserad mat och dessutom flera inlägg om hur hon tänker kring djur med spännande diskussioner.

Receptet på pesto utan ost finns även med bland många andra i min kokbok Skapa din hälsa – just nu på januarirea tillsammans med min nya kakbok Fika eatclean vegan

fika eatclean vegan skapa din hälsa yvonne hedberg
Starta året i hälsans tecken – Januari REA på min kokbok Skapa din hälsa och kakbok Fika eatclean vegan – läs mer och beställ

Bjäst finns att köpa på bodystore.com

bjast-flingor
Bjäst finns att köpa hos Bodystore.com

Bild Pesto utan ost – vegan och rawfood

pesto utan ost vegan

Fler tips på tillbehör – Cashewost med smak av rosmarin och vitlök – vegan

cashewost rosmarin vitlok
Cashewsmör med smak av rosmarin och vitlök – vegan

.