Quorngryta med råris – lättlagad – vegetarisk

Idag behövde kroppen lite råris så då tänkte jag att det passar bra att laga en god vegetarisk quorngryta till det.

Denna quorngryta är väldigt lättlagad.

Ett tips när det gäller råriset är att koka upp mycket på en gång och frys in. Det tar ju som sagt en stund att koka råris.

Recept på Quorngryta med råris – lättlagad – vegetarisk

portioner4 portioner

Ingredienser:

300 g quornbitar
100 gram ekologisk kronärtskocka i olja eller i vatten
1 msk kallpressad ekologisk rapsolja
2 st ekologiska paprikor i olika färger
5 dl vatten
1 ekologisk grönsaksbuljongtärning
2 msk ekologisk kokosgrädde (den hårda delen av grädden)
1 msk Majsstärkelse (till 0,5 dl vatten)
Ekologiskt himalayasalt
Ekologisk Svartpeppar

Gör såhär:

  1. Fräs quornbitarna lite lätt i olja tillsammans med strimlad kronärtskocka och paprika.
  2. Tillsätt vatten, smulad buljongtärning och kokosgrädden.
  3. Låt koka i 10-15 minuter.
  4. Smaka av med salt och peppar. Red med lite Majsstärkelse utvispat i vatten.
  5. Servera grytan med råris och en god sallad.

Sugen på fler vegetariska recept?

Vegetariska köttbullar med blomkål, broccoli och lingon

Vegetariska köttbullar (vegobullar) med blomkål, broccoli, lingon och brunsås - LCHF, Glutenfritt

.