Regnbågstårta – glutenfri, mjölkfri, vegan och rawfood

En färgglad, rolig och underbart god regnbågstårta som är glutenfri, mjölkfri, äggfri, vegan och rawfood.

Stockhom Pride (EuroPride) veckan till ära där man just nu firar kärleken och alla människors lika värde.

Detta är även ett av recepten ur min kakbok ”Fika eatclean vegan” som går att beställa här (just nu rea på reapris)

Recept på Regnbågstårta – glutenfri, mjölkfri, vegan och rawfood

Ingredienser

Ca 8 bitar (en hög 16 cm form)

Fyllning
6 dl blötlagda naturella cashewnötter eko
2 mogna bananer eko
2-3 msk saft från 1 citron eko
4 msk yacon– eller agavesirap raw eko
3 dl kallpressad kokosolja eko

BLÅTT – blandas med en fjärdedel av fyllningen
1,5 msk blåbärspulver eko
1 tsk vaniljpulver eko
1 dl krämig kokosmjölk utan tillsatser
1 msk yacon– eller agavesirap raw eko

GRÖNT – blandas med en fjärdedel av fyllningen
1 avokado eko (skalad och urkärnad)
2 dl färsk spenat eko
1 msk yacon– eller agavesirap raw eko

GULT – blandas med en fjärdedel av fyllningen
225 g mango eko i tärningar (tinad)
0,5 tsk gurkmeja eko

RÖTT – blandas med en fjärdedel av fyllningen
1,5 msk rödbetspulver eko
1 tsk lucumapulver eko (kan uteslutas)
1 dl krämig kokosmjölk utan tillsatser
1 msk yacon– eller agavesirap raw eko

Dekoration
färska blåbär eko
färska björnbär eko
färska hallon eko
färsk mynta eko

regnbågstårta
 

Gör såhär:

  1. Blötlägg cashewnötterna i minst 5 timmar.
  2. Placera plastfolie i en liten rund och hög bakform (16 cm i diametern).
  3. Sila bort vattnet från de blötlagda cashewnötterna och mixa ihop tillsammans med alla övriga ingredienser till fyllningen tills det blir en fin och slät massa.
  4. Dela upp fyllningen i 4 delar.
  5. Låt den fjärde delen ligga kvar i mixern och börja med det blåa lagret.

Blått lager – underst

  1. Mixa ihop en fjärdedel av fyllningen med alla ingredienser till det blåa lagret.
  2. Placera fyllningen som det understa lagret av kakan och jämna till med en slickepott eller liknande.
  3. Låt tårtan stå i kylen samtidigt som nästa lager mixas ihop.

Grönt lager

  1. Skölj och torka ur matberedaren.
  2. Mixa ihop en fjärdedel av fyllningen med alla ingredienser till det gröna lagret.
  3. Häll fyllningen försiktigt som nästa lager till tårtan och jämna till med en slickepott eller liknande.
  4. Låt tårtan stå i kylen samtidigt som nästa lager mixas ihop.

Gult lager

  1. Skölj och torka ur matberedaren.
  2. Mixa ihop en fjärdedel av fyllningen med alla ingredienser till det gula lagret.
  3. Häll fyllningen försiktigt som nästa lager till tårtan och jämna till med en slickepott eller liknande.
  4. Låt tårtan stå i kylen samtidigt som nästa lager mixas ihop.

Rött lager – överst

  1. Skölj och torka ur matberedaren.
  2. Mixa ihop den sista fjärdedelen av fyllningen med alla ingredienser till det röda lagret.
  3. Häll fyllningen försiktigt som det översta lagret och jämna till med en slickepott eller liknande.

Låt kakan stå kallt i minst 5 timmar innan servering. Den blir extra god om den får stå i kylen 1 dag innan servering. Kakan går även att frysa.

Dekoration
Dekorera gärna med mynta, blåbär, björnbär, hallon eller andra färska bär och frukter.

Hoppas det ska smaka!
 

Fler bilder på regnbågstårta – glutenfri, mjölkfri, vegan och rawfood

regnbågstårta
regnbagstårta
 
bokpaket skapa din hälsa fika eatclean vegan juli 2018
Rea på rean för bokpaketet Skapa din hälsa och Fika eatclean vegan

.