Vegansk mat och tillbehör

Rödbetssoppa med linser, ingefära, citron och chili

En god och hälsosam rödbetssoppa med linser, ingefära, citron och chili som passar bra ihop med lite uppskivad avokado och en bit hemlagat bröd, se exempelvis receptet på mina lättlagade och goda bananscones.

Länk till recept på Bananscones

Här kan du hitta fler goda brödrecept att laga till rödbetssoppan.

Se alla recept på Glutenfritt bröd

Recept på rödbetssoppa med linser, ingefära, citron och chili

Ingredienser

4 portioner

4 medelstora rödbetor eko (ca 280 g)
1 liten gul lök eko
0,5 dl torkade gröna linser eko (Obs! kan innehålla spår av gluten)
1 klick kokosolja eko (att steka i)
1-2 vitlöksklyftor pressade eko
1 msk ingefära, färskriven eko
0,25-0,5 röd chili eko (eller efter smak)
6 dl vatten
1 tärning grönsaksbuljong eko
0,5 citron, saft och skal eko
salt eko
svartpeppar eko

rödbetssoppa

Gör såhär

  1. Skölj, skär bort kanterna och tärna rödbetorna samt skala och finhacka löken.
  2. Fräs i kokosolja.
  3. Tillsätt den pressade vitlöken, rivna ingefäran och den finhackade chilin.
  4. Fräs lite innan du tillsätter vatten och buljongtärning.
  5. Lägg även i de sköljda linserna och låt puttra under lock tills rödbetorna är mjuka och linserna färdigkokta, ca 20 minuter.
  6. Mixa sedan soppan slät.
  7. Tillsätt citronskal- och saft samt salt och peppar efter smak och koka upp.

Servera gärna ihop med en klick kokosgrädde eko eller hemmagjord aioli, uppskuren avokado och pumpakärnor.

Hoppas det ska smaka med soppa!! 🙂

Min kokbok “Skapa din hälsa” av Yvonne Hedberg

Detta recept finns även bland många andra med i min kokbok
Skapa din hälsa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Du kanske också gillar...