Rösti på sötpotatis med blomkål, kålrabbi, stekt ägg och rostade bovetekärnor

Denna vecka lagar jag recept ur Årstidernas pescetariska matkasse och här kommer ett tips på ett av de vegetariska recepten från denna veckas kasse. Rösti på sötpotatis med blomkål, kålrabbi, stekt ägg och rostade bovetekärnor. Riktigt gott! 🙂 Jag gjorde om receptet en aning då jag uteslöt mjölk och vanligt mjöl samt även stekte blomkålen ihop med övriga grönsaker.

Recept på rösti på sötpotatis med blomkål, kålrabbi, stekt ägg och rostade bovetekärnor

Ingredienser

portioner 2 portioner

1 påse bovetekärnor eko
1 ask sötpotatis eko (rivna)
0,5-1 chili eko (finhackad)
1 blomkål eko (i små buktetter)
2 ägg eko
1 påse grönkål eko (repad och grovhackad)
1 kålrabbi eko (i supertunna skivor, t.ex. på ett mandolinjärn)
1 msk mandelmjöl eko
1 tsk fiberhusk

Dessutom: olivolja, havssalt, svartpeppar, äppelcidervinäger

Gör såhär:

  1. Skölj och gör i ordning alla grönsaker.
  2. Rosta bovetekärnorna gyllene i en torr, het stekpenna.
  3. Blanda riven sötpotatis med hackad chili, lite salt, mandelmjöl och fiberhusk. Jag hade även i lite olivolja. Krama ihop massan ordentligt med händerna. Forma små runda rösti som är ca 2 cm tjocka och 6-7 cm i diametern.
  4. Stek rösti i 3-4 minuter på varje sida i lite olivolja i en stekpanna. Stek tills de är gyllene och spröda. Ta upp dem ur pannan och torka ur den. Håll röstiplättarna varma fram till servering.
  5. Stek blomkålen, grönkålen och kålrabbin lätt i olivolja och lite vinäger. Salta och peppra och rör om.
  6. Stek sedan äggen i lite olivolja.

Servering:
Ät frasig rösti tillsammans med stekta ägg och salladen på blomkål, grönkål och kålrabbi. Toppa med rostat bovete.
 

Årstiderna – ett ekologiskt företag

Årstidernas idé är enkel: De tar en trälåda, fyller den med säsongens bästa ekologiska råvaror, lägger i några lättlagade recept som passar till innehållet och levererar den direkt hem till dörren. Årstiderna är ett ekologiskt företag.
årstiderna pescetariska matkassen

Alltid ekologiskt

Årstidernas varor är alltid ekologiska. Enda undantaget är den fisk som fångas i naturen, samt salt. De samarbetar med odlare över hela Europa för att kunna leverera säsongens bästa ekologiska råvaror.

Vi är det vi äter

Årstiderna ser människan som en del av naturens stora ekosystem. Det sätt som vi behandlar naturen på bestämmer vad naturen kan ge oss tillbaka i form av mat, miljö och rent dricksvatten. Detta skapar ett naturligt beroendeförhållande mellan natur och människa och det vill Årstiderna förvalta så bra som möjligt.
Läs mer om årstiderna
Gå direkt till pescetariska matkassen

 

Bilder på rösti på sötpotatis med blomkål, kålrabbi, stekt ägg och rostade bovetekärnor

chili
rösti tillagning
rösti
 

Sugen på fler recept på vegetariska rätter?

Kantarellpaj med fetaost

kantarellpaj fetaost broccoli glutenfri lowcarb

.