Saffransbollar – glutenfri – vegansk – rawfood

Supergoda saffransbollar som är enkla att göra. Receptet är glutenfritt och veganskt – fritt från animalier. Det är även fritt från vitt socker. Som sötning används dadlar.

Receptet är eatclean vilket innebär att bollarna har rent innehåll med behållna vitaminer och mineraler.

Dessa rawfoodbollar kan vara goda att avnjuta till fikat en helg som denna.
 

Recept på saffransbollar /havrebollar – glutenfri vegan rawfood

Ingredienser

3 dl glutenfria havregryn eko
14 soltorkade dadlar eko
1 paket saffran eko (o,5 g)
0,5 krm gurkmeja eko
1 krm flingsalt eko
1,5 msk kallpressad kokosolja eko
ca 3 msk vatten (Mängden vätska kan även behöva regleras beroende på vilken dadelsort och mängd man använder och hur länge man mixar bollarna.)

Topping (Om man vill)
kokosflingor eko (kan uteslutas)

Citat från en som provat: J Ä T T E G O D A !!!!!!!!!!!!!

Gör såhär:

  1. Kontrollera att dadlarna är urkärnade. I detta recept har jag använt soltorkade eko (se länk ovan).
  2. Mixa dadlar ihop med alla torra ingredienser till ett mjöl i en matberedare eller mixer.
  3. Tillsätt kokosolja och vatten och mixa vidare tills det blir som en degklump som far runt. (Mängden vätska kan behöva regleras efter vilka dadlar man använder och hur länge man mixar).
  4. Forma till bollar och rulla i kokosflingor om man vill.
  5. Ställ kylt i 20 minuter eller längre.

Ät och njut!
 

Bild på supergoda saffransbollar/havrebollar – eatclean glutenfri vegan

saffransbollar vegan glutenfri eatclean rawfood
 

Fler recept på glutenfria eatclean vegan godsaker hittar du i min kakbok ”Fika eatclean vegan”

Fler recept hittar du i min kakbok ”Fika eatclean vegan” för högtider och även annars – just nu på rea!

Länk till försäljning av mina kokböcker till reapris

fika eatclean vegan yvonne hedberg

.