Saffranskaka – rawfood och paleo

Denna fantastiskt goda saffranskaka bjöds på som efterrätt nu i påsk – rawfood och paleo. Den är både enkel att göra och smakar väldigt bra! Det blir som en cheesecake fast utan mejeriprodukter.

Nyttigheterna från bl.a dadlar, citron, cashewnötter, mandlar och kokosolja.

Recept på Saffranskaka – rawfood och paleo

Ingredienser

portionerCa 10 bitar

Botten

1,5 dl dadlar eko
4 dl mandlar eko
0,5 tsk havssalt eko

Fyllning

5 dl cashewnötter eko
1 pkt saffran eko (0,5 g)
5 msk kokosolja eko
0,5 dl agavesirap eller yaconsirap eko
1 tsk vaniljpulver eko
Saften lite citron eko
2,5 dl vatten

Gör såhär:

  1. Kärna ur dadlarna (om de har kärnor).
  2. Mixa mandlarna till ett mjöl i matberedare.
  3. Tillsätt sedan de färska dadlarna och mixa ihop med mandlarna.
  4. Pressa ut degen i en form.
  5. Mal saffranet fint i en mortel.
  6. Mixa alla ingredienserna till fyllningen och häll i formen.
  7. Garnera med lite bär och mynta.
  8. Låt stå i kyl eller frys tills den stelnat.

Förvara Saffranskakan i kylen!

Bilder på Saffranskaka – rawfood och paleo

Saffranskaka- rawfood

saffranskaka tillagning

Saffranskaka - rawfood
 

Receptet på saffranskakan finns bland många andra recept även med i min kokbok ”Skapa din hälsa” av Yvonne Hedberg

Skapa din hälsa med renande och stärkande mat, motion och positiva tankar. Nu kan du köpa min kokbok ”Skapa din hälsa” online.

Länkar till försäljningsställen:

Skapa din hälsa hos Vulkanmedia.se
Skapa din hälsa hos Bokus.com

Med boken ”Skapa din hälsa” vill jag inspirera till bättre hälsa och välmående ur flera olika aspekter, då det oftast inte bara är en sak som ger oss brist på hälsa. I denna bok tar jag förutom alla tips på hur man kan laga en näringstät och hälsosam kost, även upp tips på hur man kan arbeta med den universella ”attraktionslagen” eller ”lagen om attraktion” som den också kallas. Alla recept är fria från gluten, komjölk, smör, vitt socker och rött kött. Några av recepten innehåller låglaktos i form av getost.

Saffran, som kommer från gula märken i saffranskrokus, är den dyrbaraste av alla kryddor. Det krävs minst 100 000–150 000 krokusar, som måste plockas och rensas för hand, för att utvinna ett kilo torkad saffran.

En saffransblomma ser ut såhär

Saffransblomma

Sugen på fler rawfood recept gällande godsaker?

Lakrits- och chokladkola – rawfood och paleo
Lakrits- och chokladkola - rawfood och paleo

.