Saftig och god morotskaka – fri från vitt socker och vetemjöl

No tags Direktlänk 4

Vad passar bättre att bjuda på till kaffet efter en lång och solig höstpromenad än hemlagad ekologisk LCHF morotskaka. Fri från vitt socker och vetemjöl.

Recept på Morotskaka – fri från vitt socker och vetemjöl

portioner10 bitar

Ingredienser

50 gram ekologiskt svenskt smör
3 ekologiska svenska ägg från frigående höns utomhus
2-3 msk ekologisk agavesirap
lite himalaya salt ekologiskt
3 dl ekologiskt mandelmjöl
1 dl ekologisk naturell kvarg
2 tsk ekologisk kanel
1 tsk ekologiskt vaniljpulver
1,5 tsk ekologiskt bakpulver
1 stor eller 2 små ekologiska morötter
2 msk hackade ekologiska hasselnötter

Glasyr:

150 gram ekologisk naturell färskost
50 gram ekologiskt svenskt smör
1 msk ekologisk agavesirap
0,5 tsk ekologisk kokossocker
0,5 dl ekologisk grädde

Gör såhär:

  1. Smält smöret och blanda ner vaniljpulvret, låt svalna.
  2. Blanda ihop mandelmjöl, kanel och bakpulver i en bytta bredvid.
  3. Vispa ägg, agavesirap och lite salt poröst så att det blir fluffigt.
  4. Häll sedan i mandelmjöl, kanel och bakpulver i äggblandningen och rör om.
  5. Skala och riv morötterna fint (det blir mer saftigt om du river dom fint) Häll ner dessa och blanda ordentligt.
  6. Blanda tillsist i smör- och vaniljpulverblandningen samt de hackade hasselnötterna.
  7. Häll smeten i en form klädd med bakplåtspapper.
  8. Grädda i 25-30 minuter på 175 grader.
  9. Gör i ordning glasyren medans kakan står i ugnen. Smält smöret och vispa ihop med färskosten, grädden, agavesirapen och kokossockret.
  10. Bred ut blandningen över kakan när kakan har svalnat.

Smaklig fika! 🙂

Innehåller 214 kcal per portion varav 11% kolhydrater, 18% protein och 70% fett.

.