Senap-honung- och rosmarin marinerad kyckling med hasselbackspotatis på sötpotatis

No tags Direktlänk 2

Idag lagades det senap-honung- och rosmarin marinerad kyckling med hasselbackspotatis gjord på sötpotatis till middag. Till det serveras en vitlökssås på creme fraiche.

Idag behövdes som sagt lite sötpotatis, ingen lågkolhydrat kost direkt men jag tycker man ska lyssna på kroppen. Jag upplever det som att ju mer rent man äter desto tydligare känner kroppen vad den behöver 🙂

Recept på Senap-honung- och rosmarin marinerad kyckling med hasselbackspotatis på sötpotatis

portioner4 portioner

Ingredienser:

Hasselbackspotatisen:

4 medelstora ekologiska sötpotatisar
2 tsk ekologisk olivolja
1 tsk salt himalaya ekologiskt
1 msk ekologiskt mandelmjöl

Kycklingen:

4 svenska färska kycklingfiléer

Kycklingmarinaden:

2 msk ekologisk svensk honung
3 msk ekologisk dijonsenap
1 msk ekologisk olivolja
1,5 tsk salt himalaya ekologiskt
6 kvistar ekologisk färsk rosmarin

Såsen:

2 dl ekologisk naturell creme fraiche
1-2 ekologisk vitlöksklyftor
2 nypor salt himalaya ekologiskt

Gör såhär:

  1. Blanda ihop alla ingredienser till marinaden i en bunke och vispa med en gaffel tills det blir en jämn smet.  Rosmarinbladen ska hackas fint.
  2. Lägg sedan marinaden och den färska kycklingen i en plastpåse och knyt.
  3. Fördela runt marinaden genom att klämma på påsen och kycklingen tills det känns jämt fördelat.
  4. Låt kycklingen ligga och dra sig i marinaden i kylen i 1-2 timmar.
  5. Blanda creme fraiche och en pressad vitlöksklyfta och lite salt i en skål och rör runt med en gaffel. Ställ sedan in såsen i kylen.
  6. Sätt ugnen på 200 grader. Skölj sötpotatisen (låt skalet sitta kvar). Snitta sedan upp den i tunna skivor men inte hela vägen ner.  Häll över olivolja, salt och lite mandelmjöl, lägg sedan upp dem på ett bakplåtspapper på en ugnsform – ställ in i ugnen i ca 40-50 minuter.
  7. Efter att potatisen har varit i ugnen i 20 minuter läggs även kycklingen in på en smord ugnsform i 30 minuter.

Servera kycklingen tillsammans med sötpotatisen, såsen och en god grönsallad på exempelvis spenat och körsbärstomater.

Smaklig måltid!

Innehåller 457 kcal per portion varav 32% kolhydrater, 34% protein och 34% fett.

Salt Himalaya hittar du hos Bodystore

himalayasalt_bodystoreSalt Himalaya från Urtekram är himalayasalt som är oraffinerat och naturligt kristallsalt med kolloida mineraler och spårämnen som ger saltet en vacker rosa ton.

  • Ekologiskt himalayasalt
  • Oraffinerat och naturligt
  • Med kolloida mineraler och spårämnen som ger saltet en fin rosa ton
  • Kommer från saltgruvor i Karakoram- och Kashmirregionen i Himalaya
  • Saltet bryts från bergsväggen för att sedan krossas och siktas

Här kan du beställa ekologiskt himalaya salt hos Bodystore

.