Smulpaj i småformar – blåbär eller hallon – glutenfri, mjölkfri och vegan – Alla hjärtans dag

Smulpaj – nu med alternativ iställetför cachewnötter. Snart är det dags för alla hjärtans dag igen och kanske vill du bjuda på en god och hälsosam eatclean smulpaj förgylld med skogens blåa guld blåbär eller hallon 😉

Jag gjorde smulpajen i småformar och den är både glutenfri, mjölkfri och vegan.

Healthcreators recept på smulpaj i småformar – blåbär eller hallon – glutenfri, mjölkfri och vegan

Ingredienser

portioner 4 små formar

Smuldeg
1 dl glutenfri havregryn eko
12 st soltorkade dadlar eko
100 g naturella cashewnötter eko (Cashewnötterna går bra att exempelvis byta ut mot 0,5 dl bovetemjöl eko och 1 dl solroskärnor eko)
2,5 msk kokosolja eko (alternativt byt ut den extra halva matskeden till 0,5 msk olivolja eko
1 knivudd himalayasalt

Tillbehör
blåbär eko och/eller hallon eko

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smörj 4 små ugnssäkra formar med kokosolja.
  3. Placera blåbär och/eller hallon i botten av formarna.
  4. Mixa alla ingredienserna till smuldegen i en matberedare.
  5. Placera sedan ut smuldegen jämt fördelat i formarna.
  6. Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter.

Ät och njut!

Smaklig fika! 🙂

 

Bodystore.com – din hälsokostbutik på nätet



 

Bild på Smulpaj i småformar – blåbär eller hallan – glutenfri, mjölkfri och vegan

smulpaj blåbar glutenfri mjölkfri vegan eatclean
 

Receptet finns bland många andra glutenfria eatclean vegan godsaker med i min nya kakbok ”Fika eatclean vegan”

Fler recept hittar du i min nya kakbok ”Fika eatclean vegan” för högtider och även annars – just nu på rea! 🙂
fika eatclean vegan kakbok yvonne hedberg
 
Rea på kokboken Skapa din hälsa och kakboken Fika eatclean vegan av Yvonne Hedberg

Länk till försäljning av mina kokböcker till reapris

.