Smulpaj i småformar – blåbär eller hallon – glutenfri, mjölkfri och vegan – Alla hjärtans dag

Smulpaj – nu med alternativ iställetför cachewnötter. Snart är det dags för alla hjärtans dag igen och kanske vill du bjuda på en god och hälsosam eatclean smulpaj förgylld med skogens blåa guld blåbär eller hallon 😉

Jag gjorde smulpajen i småformar och den är både glutenfri, mjölkfri och vegan.

Healthcreators recept på smulpaj i småformar – blåbär eller hallon – glutenfri, mjölkfri och vegan

Ingredienser

portioner 4 små formar

Smuldeg
1 dl glutenfri havregryn eko
12 st soltorkade dadlar eko
100 g naturella cashewnötter eko (Cashewnötterna går bra att exempelvis byta ut mot 0,5 dl bovetemjöl eko och 1 dl solroskärnor eko)
2,5 msk kokosolja eko (alternativt byt ut den extra halva matskeden till 0,5 msk olivolja eko
1 knivudd himalayasalt

Tillbehör
blåbär eko och/eller hallon eko

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smörj 4 små ugnssäkra formar med kokosolja.
  3. Placera blåbär och/eller hallon i botten av formarna.
  4. Mixa alla ingredienserna till smuldegen i en matberedare.
  5. Placera sedan ut smuldegen jämt fördelat i formarna.
  6. Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter.

Ät och njut!

Smaklig fika! 🙂

 

Bodystore.com – din hälsokostbutik på nätet



 

Bild på Smulpaj i småformar – blåbär eller hallan – glutenfri, mjölkfri och vegan

smulpaj blåbar glutenfri mjölkfri vegan eatclean
 

Sugen på fler goda vegans eatclean fika recept?

Mango- och choklad cheesecake – eatclean glutenfri rawfood vegan

Mango- och choklad cheesecake - rawfood och vegan

.