Sojafärssås – vegan

Idag lagades vegan middag och det blev en sojafärssås baserad på min mammas gamla recept på köttfärssås. Till det serverades bönpasta och en sallad. Väldigt god och lättlagad vardagsrätt.

Recept Sojafärssås – vegan

portioner4 portioner

Ingredienser:

400 g ekologisk sojafärs
1 gul ekologisk lök
5-6 st. ekologiska färska champinjoner
1 msk ekologisk rapsolja
1 msk ekologisk ketchup
1 dl sojagrädde
Salt och peppar

Ekologiska livsmedel hos Bodystore


Gör såhär:

1. Hacka löken och skär champinjonerna i bitar.
2. Bryn sojafärsen med rapsolja  i en stekpanna. Rör om med en trägaffel.
3. Tillsätt den hackade löken.
4. Salta och peppra.
5. Blanda i champinjonerna.
6. Rör i ketchup efter smak, jag tog ca 1 msk.
7. Tillsätt sedan sojagrädden.
8. Låt såsen puttra en liten stund.

Servera gärna tillsammans med ekologisk bönpasta och en sallad.

Sojasåsen innehåller ca 274 kcal per portion varav 9g kolhydrater, 17g fett och 17g protein.

hjalp-veganer-pa-middag-mat-for-vardag-och-fest

Hjälp! Veganer på middag – Mat för vardag och fest

Boken ”Hjälp! Veganer på middag” av Linda Andersson Hafner hos Adlibris

Sugen på fler recept?

Kolla in min Sötpotatissoppa på kokosmjölk

.