Sötpotatissallad med mango, kikärtor, persilja och rostade solrosfrön

Denna fräscha sötpotatissallad med mango, kikärtor, persilja och rostade solrosfrön kan antingen serveras som den är eller som tillbehör till någon annan rätt.

Istället för mango kan du använda t.ex. jordgubbar, päron eller någon annan söt frukt eller bär beroende på säsong.

Recept på Sötpotatissallad med mango, kikärtor, persilja och rostade solrosfrön

portioner4 portioner

Ingredienser

2 sötpotatisar eko
1-2 msk olivolja eko
1 förpackning kikärtor eko eller koka egna
1 knippe persilja
2 dl tärnad mango/jordgubbar/päron (beroende på säsong)
2 msk solroskärnor eko eller pinjenötter eko

Dressing

3 msk olivolja eko
1/2 citron eko
svartpeppar eko
salt eko

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Skala eventuellt (jag gör det inte) och skär sötpotatisen i små kuber. Sprid ut på en plåt och ringla olivolja över. Salta och peppra
  3. Rosta i ugnen i cirka 20 minuter och låt därefter svalna något.
  4. Rosta pinjenötter/solrosfrön i en torr panna och hacka persiljan grovt.
  5. Skär mangon i tärningar om den inte redan är det. Alternativt skär jordgubbarna i kvartar eller päronen i tärningar.
  6. Skölj kikärterna i kallt vatten och blanda med sötpotatisen och jordgubbarna.
  7. Toppa med persilja och pinjenötter/solrosfrön.
  8. Vispa ihop olja och citron och ringla över salladen.

 

Sötpotatis är inte en potatis utan en ört av typen vindeväxt. Sötpotatisen innehåller C-vitamin och andra viktiga näringsämnen som stärker immunförsvaret.
sotpotatis-eko

sotpotatissallad_mango_kikartor_persilja_rostade_solrosfron

.