Sötpotatissoppa med kokosmjölk och asiatiska kryddor

No tags Direktlänk 4

Ett enkelt och gott recept på sötpotatissoppa med kokosmjölk och asiatiska kryddor.

Recept på sötpotatissoppa med kokosmjölk

portioner6-8 portioner

Ingredienser:

750 g ekologisk sötpotatis (8-10 medelstora potatisar)
5 dl ekologisk grönsaksbuljong (av 1 tärning)
600 g ekologisk kokosmjölk
saft av 1 lime

Kryddning:

1 msk ekologisk kallpressad rapsolja
3 msk riven färsk ingefära
1 ekologisk hackad röd chili
1-2 msk citrongräs
0,5 tsk spiskummin
1 tsk ekologisk kokossocker
En skvätt yaconsirap

Dekoration:

Färsk ekologisk koriander

Här kan du beställa ekologisk kokosmjölk och mycket annat hos Bodystorekokosmjölk

Kokosmjölk Krav från Kung Markatta är en extra krämig kokoksmjöl

Basvara i skafferiet!

  • Krämig och god
  • Ekologisk
  • Kan spädas ut

Här kan du beställa ekologisk kokosmjölk och mycket annat hos Bodystore

Gör såhär:

  1. Skär sötpotatisen i bitar och koka tills den är mjuk.
  2. Häll av vattnet och mixa sedan sötpotatisen med kokosmjölken till en slät soppa.
  3. Koka upp buljongtärningen i 5 dl vatten.
  4. Mixa sedan lite i taget av buljongen med sötpotatisblandningen tills det blir lagom smak av buljongen. Tillsätt mer vatten om det behövs
  5. Blanda i saften från 1 lime.
  6. Fräs upp all kryddning med rapsoljan.
  7. Blanda i kryddblandningen i soppan och låt puttra under omrörning 5-10 minuter på svag värme.
  8. Smaka av kryddningen.
  9. Dekorera soppan med färsk koriander.

 

Sugen på mer soppa?

Gazpacho med bönor – vegan

gazpacho med vita bönor och chili

.