Sötpotatissoppa med kokosmjölk och asiatiska kryddor

Ett enkelt och gott recept på sötpotatissoppa med kokosmjölk och asiatiska kryddor.

Denna soppa passar perfkesobrödekt att servera tillsammans med lite färska ekologiska ishavsräkor, ekologisk avokado och en skiva av det goda proteinrika kesobrödet
 
 

Recept på sötpotatissoppa med kokosmjölk

portioner6-8 portioner

Ingredienser:

750 g ekologisk sötpotatis (8-10 medelstora potatisar)
5 dl ekologisk grönsaksbuljong (av 1 tärning)
600 g ekologisk kokosmjölk
saft av 1 lime

Kryddning:

1 msk ekologisk kallpressad rapsolja
3 msk riven färsk ingefära
1 ekologisk hackad röd chili
1-2 msk citrongräs
0,5 tsk spiskummin
1 tsk ekologisk kokossocker
1 klick svensk ekologisk honung

Dekoration:

Färsk ekologisk koriander

Här kan du beställa ekologisk kokosmjölk och mycket annat hos Bodystorekokosmjölk

Kokosmjölk Krav från Kung Markatta är en extra krämig kokoksmjöl

Basvara i skafferiet!

  • Krämig och god
  • Ekologisk
  • Kan spädas ut

Här kan du beställa ekologisk kokosmjölk och mycket annat hos Bodystore

Gör såhär:

  1. Skär sötpotatisen i bitar och koka tills den är mjuk.
  2. Häll av vattnet och mixa sedan sötpotatisen med kokosmjölken till en slät soppa.
  3. Koka upp buljongtärningen i 5 dl vatten.
  4. Mixa sedan lite i taget av buljongen med sötpotatisblandningen tills det blir lagom smak av buljongen. Tillsätt mer vatten om det behövs
  5. Blanda i saften från 1 lime.
  6. Fräs upp all kryddning med rapsoljan.
  7. Blanda i kryddblandningen i soppan och låt puttra under omrörning 5-10 minuter på svag värme.
  8. Smaka av kryddningen.
  9. Dekorera soppan med färsk koriander.

Innehåller ca 236 kcal per portion (räknat på 8 portioner) varav 34% kolhydrater, 5% protein och 61% fett.

 

.