Torsk med äggsås och blomkål med en asiatisk touch av ingefära – paleo och LCHF

Idag fick jag den geniala idén att göra om den gamla klassiska husmansrätten ”Torsk med äggsås” till Paleo och LCHF. Det blev lyckat tyckte även middagsbesöket.

Här delar jag med mig av receptet som även fick en asiatisk touch av färsk ingefära

Recept på torsk med äggsås och blomkål

portioner4 portioner

Ingredienser:

Fisken:

400 g KRAV och MSC märkt torskfilé
3 dl fiskbuljong
salt och vitpeppar

Äggsåsen:

2 msk ekologisk kokosolja
2 msk pofiber
2 dl fiskbuljong
2 dl ekologisk kokosgrädde
2 ekologiska kokta ägg från frigående höns utomhus
3 tsk färskriven ingefära
3 msk hackad ekologisk persilja
salt och vitpeppar

Tillbehör:

Lätt kokta ekologiska gröna ärtor och blomkål

Gör såhär:

  1. Smält kokosoljan i en tjock kastrull, tillsätt pofiber och låt det fräsa lätt under omrörning en kort stund.
  2. Tillsätt buljongen och kokosgrädden och rör om hela tiden.
  3. Tillsätt den färskrivna ingefäran.
  4. Smaka av såsen med salt och peppar.
  5. Hacka sedan äggen och persiljan.
  6. Låt såsen koka under omrörning tills den blir lite tjockare.
  7. När den börjar kännas färdig blandar du i de hackade äggen.
  8. Persiljan kan strös över rätten vid servering eller blandas direkt i såsen.
  9. Koka upp buljongen och lägg i fisken.
  10. Sjud fiskfiléerna i buljongen tills de är klara, brukar räcka med 10 minuter om fisken är tinad.
  11. Ta upp fisken ur buljongen och krydda med salt och lite vitpeppar innan servering.
  12. Servera fisken med äggsåsen och de lätt kokade ärtorna och blomkålen.

Smaklig måltid! 🙂

Torsk med äggsås och blomkål paleo och LCHF

LCHF kost

LCHF är naturlig mat med lite kolhydrater och mycket fett. Denna diet förespråkas av allt fler och är väldigt populär, bl.a. som viktminskningsmetod och bland diabetiker.

Läs mer om LCHF och viktnedgång på matdagboken.se


2 kommentarer
  • Maria
    oktober 9, 2015

    Detta låter gott! Ska prövas genast! Tack för fin blogg.

    Kram
    M

    • healthcreator
      oktober 9, 2015

      Vad kul att du gillar bloggen! Ja prova, detta recept blev jättegott! 🙂 Kram/Y