Torsk med fetaostpesto och karamelliserade tomater

Nu provar jag Mathem.se ekologiska matkasse för 5 st måltider (recepten är från Tasteline och är för 4 personer) Man beställer en färdig kasse med ekologiska matvaror och tillhörande recept där de flesta ingredienser ingår.

Väldigt smidigt om man har ont om tid och tycker det är jobbigt att fundera ut nya recept hela tiden.

Här tänkte jag dela med mig av ett av recepten från förra veckans kasse, nämligen ”Torsk med fetaostpesto och karamelliserade tomater”. Jag har bytt ut socker till honung och minskat ner potatismängd samt fiskmängd och lagt till broccoli från ursprungsreceptet. Riktigt fräscht och gott! 🙂

Recept på Torsk med fetaostpesto och karamelliserade tomater

portioner4 portioner

Ingredienser

400 gram tinad ekologisk krokfångad msc-märkt torskfilé

Karamelliserade tomater

1 ask (ca 250 g) ekologiska cocktailtomater
1,5 msk ekologisk olivolja
1 tsk ekologisk svensk honung
1 krm himalayasalt

Pesto

0,5 kruka ekologisk basilika
75 gram ekologiska valnötter
1 pkt (150g) ekologisk fetaost
0,5 msk ekologisk olivolja

Tillbehör

4 normalstora ekologiska potatisar
0,5 ekologiskt broccolihuvud

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Tillbehör: Skala potatisen och koka i saltat vatten. Koka med den fördelade broccolin de sista 5 minuterna.
  3. Karamelliserade tomater: Skölj tomaterna och ta bort alla gröna kvistar. Lägg tomaterna på ett ugnssäkert fat med bakplåtspapper i botten.
  4. Ringa över olja och honung och salta, rör om ordentligt med händerna. Tillaga i ugnen ca 10 minuter.
  5. Pesto: Skölj basilikan. Finhacka basilika och valnötter och lägg i en skål. Smula ned fetaosten i skålen och tillsätt lite olja. Rör om ordentligt.
  6. Fisk: När tomaterna är klara, ta ut dem ur ugnen och lägg torsken på toppen av tomaterna. Salta fisken.
  7. Fördela peston över fisken. Tillaga ytterligare ca 10 minuter i ugnen eller tills fisken är färdig.
  8. Tillbehör: Pressa den kokta potatisen och broccolin.

Servera fisken med pressad potatis och broccoli, de karamelliserade tomaterna och en sallad.

Här kan du beställa Mathem.se ekologiska matkasse för 5 st måltider

Innehåller 522 kcal per portion varav 30g kolhydrater, 29g fett och 36g protein.

Mindre frukter och grönsaker innehåller mer skyddande antioxidanter eftersom de har en procentuellt större yta. Äter du ett kilo cocktailtomater får du i dig mer skal än om du äter ett kilo stora tomater. Och det är i skalet som de skyddande ämnena främst sitter.
Källa: Ovan citat är taget ur boken ”Eat clean” av Kristina Andersson

torsk_fetaostpesto_karamelliserade_tomater_2

torsk_fetaostpesto_karamelliserade_tomater_3
torsk_fetaostpesto_karamelliserade_tomater_3

Sugen på fler fiskrecept?

Lax i ugn med fetaost och smak av färsk timjan och honung serveras med smör och vitlöksfräst brysselkål LCHF

Lax i ugn med fetaost och smak av färsk timjan och honung serveras med smör och vitlöksfräst brysselkål LCHF

.