Ugnsbakad sötpotatissallad med dijon och äpple – vegan

Denna ugnsbakade sötpotatissallad med smak av dijonsenap och äpple passar jättebra både till bönor i marinad eller till grillade grönsaker. Salladen kanske kan passa bra att servera nu i midsommar. Rätten är vegansk eller helvegetarisk som det ju egentligen heter.

Recept på ugnsbakad sötpotatissallad med dijon och äpple – vegan

Ingredienser

4 portioner

800 g sötpotatis eko
1-2 tsk olivolja eko
1,5 nypa flingsalt
2 schalottenlökar eko
1/2 dl hackad persilja eko
1 äpple eko

Dressing

1 msk äppelcidervinäger eko
2 tsk dijonsenap eko
0,5 tsk salt eko
1 krm svartpeppar eko
0,5 tsk yaconsirap eller agavesirap raw eko
3 msk rapsolja eko
1 msk vatten
 
REA på mina kokböcker
 

Gör såhär:

  1. Skölj, tärna upp och bred ut sötpotatisen i en ugnsform med bakplåtspapper.
  2. Häll på lite olivolja och flingsalt.
  3. Ugnsbaka potatisen i mitten av ugnen på 175 g i ca 25-30 minuter. Låt svalna.
  4. Skala, hacka eller skiva löken, tärna äpplet och hacka persiljan. Om man vill droppa några droppar färsk citron över äppeltärningarna.
  5. Dressing: Blanda alla ingredienserna till dressingen.
  6. Lägg potatisen i en skål, varvad med schalottenlök, äpple och persilja.
  7. Häll över dressingen och lyft potatisen så att det blir jämt fördelat.
  8. Låt salladen stå ca 1 tim och ta smak.

Servera gärna ihop med grillade grönsaker eller borlottibönor marinerade i lite färsk vitlök, olivolja och salt.

Hoppas det ska smaka!
 

Bilder på ugnsbakad sötpotatissallad med dijon och äpple – vegan

Ugnsbakad sötpotatissallad med dijon och äpple
Ugnsbakad sötpotatissallad med dijon och äpple
Ugnsbakad sötpotatissallad med dijonsenap och äpple här serverat tillsammans med borlottibönor i en enkel marinad av olivolja, färsk vitlök och lite salt tillsammans med en sallad på spenat, röd paprika och lite pumpakärnor.
 

Grillade grönsaker i yaconmarinad – vegan

Se recept på grillade grönsaker i yaconmarinad – vegan

grillade grönsaker i yaconmarinad vegan

.