Foto på fyllda paprikor vegan.
Vegan maträtter

Ugnsbakade fyllda paprikor med rökig mungbönsröra – vegan

Ugnsbakade fyllda paprikor är en trevlig och god rätt. Koka gärna mungbönor och ris i förväg så går rätten fortare att laga. Tänk på att mungbönor även ska blötläggas om de inte är färdigkokta.

Receptet på den veganska ugnsbakade paprikorna med rökig mungbönsröra är helvegetariskt/veganskt, glutenfritt, äggfritt, mjölkfritt, laktosfritt och nötfritt.

Recept på ugnsbakade paprikor med rökig mungbönsröra – vegan

4 portioner

Ingredienser

2 dl råris eko
2 dl kokta och avrunna mungbönor eko
4 paprikor eko
2 dl riven vegansk ost (Se recept på hemmagjord havre- eller kokosost här) (Vegansk ost finns även att köpa i de flesta mataffärer).
4 mindre eller 2 större tomater, hackade eko
1 krm spiskummin eko
1 krm rökig chili eko (chili chipotle) (eller efter smak)
1 msk olivolja eko
salt eko

Gör såhär:

Koka ris och mungbönor enligt anvisningar. Sätt ugnen på 225 grader. Skär av toppen på varje paprika. Blanda bönor, ost, tomater, ris och olivolja. Smaka av med kryddorna. Fyll paprikorna med blandningen. Sätt paprikorna i ugnsfast form. Lägg paprika­topparna på bakplåtspapper. Baka i ugnen i 30–40 minuter. Mot slutet kan man behöva lägga på ugnsfolie eller liknande så att det inte blir bränt.

Servera gärna med en sallad på blandade gröna blad, avokado och äpple.

Det kan även vara gott att salta paprikorna med lite extra flingsalt innan servering så kommer smakerna fram bättre.

Smaklig måltid! 🙂

Bilder på ugnsbakade paprikor med rökig mungbönsröra – vegan

Sugen på fler recept

Kolla in receptet Flygande Jakob lookalike – vegan

flygande jakob vegan
Flygande Jakob – lookalike – vegan