Vegopizza – Vegetarisk pizza – Paleo, LCHF och Glutenfritt

Ibland blir man ju så sugen på pizza. Och att göra hemmagjord blir ju oftast både godast och nyttigast. Jag har tidigare provat göra lchf pizzabotten med ost i men denna gång blev det ingen ost i själva degen.

Denna vegopizza – vegetariska pizza är både paleo, lchf och glutenfri och passar ju perfekt för en mysig hemmakväll.

Recept på Vegopizza – Vegetarisk pizza – Paleo, LCHF och Glutenfritt

portioner6 bitar

Ingredienser:

Pizzabotten

2,5 dl ekologiskt mandelmjöl
0,5 dl ekologiskt kokosmjöl
1 dl pofiber
1 tsk ekologiskt bakpulver
* 4 st Ica gårdsägg
1 dl ekologisk kokosmjölk
3 msk kallpressad ekologisk olivolja

* Nu har jag bytt till dessa ägg; Ica Gårdsägg från frigående höns utomhus. Äggen kommer från mindre gårdar i Vimmerby och Gotland. Jag ska läsa på ännu mer för att se vilka ägg som känns mest rätt för mig att köpa.

Gårdsägg Ica

Tomatsåsen

390 g krossade ekologiska tomater
3 msk ekologisk tomatpuré
1-2 pressade ekologiska vitlöksklyftor
0,5-1 tsk himalaya salt
0,5 tsk ekologisk svartpeppar
Färsk hackad ekologisk ruccola (ca 1 msk)
Färsk hackad ekologisk basilika (ca 1 msk)

Topping

2 ekologiska tomater, skurna i skivor
4 färska champinjoner, skurna i skivor
20 ekologiska oliver
2 paket ekologisk mozzarella ost, skurna i skivor
Färsk ekologisk oregano och basilika

Ekologiska och glutenfria produkter för bakning och matlagning hos Bodystore


bodystore_eko
Ekologiska och glutenfria produkter för bakning och matlagning hos Bodystore
Hos Bodystore hittar du många ekologiska och glutenfria livsmedel.

vegopizza_recept

 

vegopizza_recept_3

vegopizza_recept_2

vegopizza_recept_4

vegopizza_recept_5

vegopizza_recept_6

vegopizza_recept_7

 

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda de torra ingredienserna i en skål.
  3. Vispa ihop ägg, olivolja och kokosmjölk och rör samman med den torra blandningen tills det blir en jämn smet.
  4. Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Använd en slickepott för att breda ut smeten jämt över hela plåten.
  5. Grädda i nedre delen av ugnen i 10-15 minuter, tills den får en gyllenbrun färg.
  6. Blanda alla ingredienser till tomatsåsen i en kastrull och koka upp.
  7. Låt puttra på svag värme och fördela sedan jämt över den förgräddade pizzabotten.
  8. Fördela sedan alla ingredienser, utom ruccola och basilika över pizzan.
  9. Grädda pizzan i mitten av ugnen på 200 grader, i ca 10 minuter.
  10. Garnera med ruccola och basilika och servera direkt.

Innehåller ca 519 kcal per bit varav 18 g kolhydrater, 39 g fett och 25 g protein.

Smaklig nytto/vegopizza! 🙂

Sugen på fler lchf recept?

Lax-fetaost och broccolipaj – LCHF

Lax-fetaost och broccolipaj - LCHF
Klicka här för att gå med i Matdagboken – Allt du behöver för en lyckad viktminskning!



.