Vitlök och honungsrostad brysselkål

No tags Direktlänk 2

Riktig vårstämning ute nu, har tagit en lång promenad i solen och njutit av fågelkvitter, blommor och små flygfän som vaknat till liv. 😉

Brysselkål är så himla gott. Idag blev det en vitlök och honungsrostad – snabbt och enkelt! Passar även utmärkt att servera till fisk eller kyckling.

Recept Vitlök och honungsrostad brysselkål

portioner4 portioner

Ingredienser:

400 gram brysselkål eko
2-3 pressade vitlöksklyftor eko
2 msk honung eko
2 msk kokosolja (smält utan att koka) eko
1 krm Himalaya salt

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skölj brysselkålen.
  3. Skär av ”knoppen” på alla brysselkålshuvudena och dela dem på mitten.
  4. Lägg dem i en stor skål och blanda samman med vitlök, kokosolja, honung och salt.
  5. Lägg dem i en ugnsfast form och rosta dem i ca 15-20 min eller tills gyllene.
  6. Servera som dem är eller som tillbehör till fisk eller kyckling.

Innehåller 139 kcal per portion varav 11g kolhydrater, 8g fett och 4g protein.
 

Alla kålväxter innehåller massor av vitaminer och mineraler: främst mycket C-vitamin, beta-karoten (A-vitamin), kalcium, och järn mf. De är goda antioxidanter.
 

 

Bilder på Vitlök och honungsrostad brysselkål

Vitlök och honungsrostad brysselkål
Vitlök och honungsrostad brysselkål tillagning
 

Vårblommor

Vårblommor
 

Sugen på fler tillbehör?

Sötpotatissallad med mango, kikärtor, persilja och rostade solrosfrön

Sötpotatissallad med mango, kikärtor, persilja och rostade solrosfrön

.