Vitlök och yaconrostad brysselkål

No tags Direktlänk 2

Riktig vårstämning ute nu, har tagit en lång promenad i solen och njutit av fågelkvitter, blommor och små flygfän som vaknat till liv. 😉

Brysselkål är så himla gott. Idag blev det en vitlök och yaconsirap – snabbt och enkelt!

Recept Vitlök och yaconrostad brysselkål

portioner4 portioner

Ingredienser:

400 gram brysselkål eko
2-3 pressade vitlöksklyftor eko
1-2 msk yacon eko
2 msk kokosolja (smält utan att koka) eko
1 krm Himalaya salt

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skölj brysselkålen.
  3. Skär av ”knoppen” på alla brysselkålshuvudena och dela dem på mitten.
  4. Lägg dem i en stor skål och blanda samman med vitlök, kokosolja, yacon och salt.
  5. Lägg dem i en ugnsfast form och rosta dem i ca 15-20 min eller tills gyllene.
  6. Servera som dem är eller som tillbehör till någon annan rätt.
Alla kålväxter innehåller massor av vitaminer och mineraler: främst mycket C-vitamin, beta-karoten (A-vitamin), kalcium, och järn mf. De är goda antioxidanter.

Bild på Vitlök och yaconrostad brysselkål

Vitlök och honungsrostad brysselkål

Vårblommor

Vårblommor

Sugen på fler tillbehör?

Sötpotatissallad med mango, kikärtor, persilja och rostade solrosfrön

Sötpotatissallad med mango, kikärtor, persilja och rostade solrosfrön

.