Skriv ut Pin
5 från 1 röst

Jordgubbs- hallon och rabarber saft och sylt

Portioner 1 burk och flaska
Författare Yvonne H

Ingredienser

  • 250 g jordgubbar eko
  • 100 g hallon eko
  • 100 g rabarber eko
  • 80 g apelsin eko (1liten)
  • 4 st soltorkade dadlar eko
  • 1-2 msk kokossocker eko
  • 5 dl vatten
  • Sylten Resterna från den silade saften

Instruktioner

  • Skala apelsinen och snoppa jordgubbarna.
  • Se till att dadlarna är urkärnade och skär allt i mindre bitar.
  • Koka alla ingredienser i vattnet på svag värme i 10 minuter.
  • Sila med en fin sil eller syltduk.
  • Låt vätskan svalna och drick som saft.
  • Resterna mixas med en
    stavmixer så att det blir till en krämig sylt. God att ha exempelvis på bananpannkaka.
  • Förvara både saft och sylt i kylskåp.