Dessa goda och mättande muffins på bland annat sötpotatis och banan passar perfekt som både mellanmål och fika.
Receptet är mjölkfritt, äggfritt, sockerfritt och glutenfritt.
Detta recept finns med i min kokbok “Min första vegomat” med barnmat för 4-12 månader
och som går att beställa direkt från mig vida denna länk:
https://www.healthcreator.se/bestall-yvonnes-kokbocker-har/
Recept på banan och sötpotatismuffins från 8 månader
6 muffins
Ingredienser
130 g mogen banan eko
2 dl havregryn eko
1 msk durramjöl eko
* 1 fiberhuskägg
0,5 tsk bikarbonat
0,5 tsk vaniljpulver eko
60 g sötpotatis eko
2 msk raps- eller olivolja eko
* 1 fiberhuskägg = 1 tsk fiberhusk och 0,75 dl vatten
Gör såhär
Skala och tärna sötpotatisen och koka mjukt i vatten i 10 minuter.
Blanda ihop fiberhuskägget och låt stå i 10 minuter.
Mixa alla torra ingredienser.
Skala och väg upp banan och mixa ner det med.
Tillsätt sedan avrunnen sötpotatis, fiberhuskägg och olja.
Fördela ut den kladdiga smeten i 6 muffinsformar och låt svälla i 5 minuter.
Grädda på 200 grader längst ner i ugnen i 15 minuter.
Låt svalna innan de serveras i mindre bitar. Går bra att frysa in.
Hoppas det ska smaka!



Experten provsmakar recept till kokboken “Min första vegomat”. 🙂

Receptet finns även med i min kokbok “Min första vegomat”.