Ett fat med veganska bananscones med tillbehör.

Bananscones – nytt recept – glutenfria – eatclean – vegan

Receptet är uppdaterat 2020-08-13.

Goda bananscones (glutenfria, eatclean, vegan och nötfria om man vill). Ganska lika originalrecept på scones i smaken. Använde bara en halv banan i receptet, och resten kan användas exempelvis som pålägg.

Receptet är veganskt / helvegetariskt, glutenfritt, mjölkfritt, laktosfritt, äggfritt och nötfritt om man vill. Man byter då ut mandelmjölet. Se receptet.

Bananscones – nytt recept – glutenfria – eatclean – vegan

2 stora kakor

Ingredienser

1,5 dl rårismjöl eller rismjöl eko
1 dl mandelmjöl eko (går att byta ut mot 1 dl bovetemjöl eko)
1 dl glutenfria havregryn eko
1 tsk fiberhusk
0,5 tsk salt eko
0,5 tsk bikarbonat
0,5 stor mogen banan eko 
2 msk olivolja eko
1 dl vatten

Ett fat med veganska bananscones med tillbehör.

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Rör ihop alla torra ingredienser i en bunke.
  3. Mosa sedan ner banan och olivolja jämt med en gaffel.
  4. Häll i vattnet och rör runt.
  5. Låt degen stå till sig i 5 minuter.
  6. Dela upp degen och lägg på en plåt med bakplåtspapper eller smord med kokosolja.
  7. Platta till varje del till en rund kaka och skåra korsvis i 4 delar med en kniv.
  8. Grädda i ca 12-15 minuter i mitten av ugnen .
  9. Servera gärna med skivad banan, spenat, paprika, avokado, plommon, hemmagjort margarin och/eller annat favorit växtbaserat pålägg.
Ett fat med veganska bananscones med tillbehör.
Ett fat med veganska bananscones med tillbehör.
Veganska glutenfria bananscones – här serverade med hemmagjort mjölkfritt margarin, spenat, plommon och jordgubbar.
3+

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*