Glutenfria bananscones - vegan eatclean.

Bananscones – nytt recept – glutenfria – eatclean – vegan

Goda bananscones (glutenfria, eatclean, vegan och nötfria om man vill). Ganska lika originalrecept på scones i smaken. Använde bara en halv banan i receptet (ca 80 g utan skal) och resten kan användas som pålägg.

Bananscones – nytt recept – glutenfria – eatclean – vegan

6 små bullar eller 2 stora kakor

Ingredienser

0,5 dl rårismjöl eller rismjöl eko
1 dl mandelmjöl eko (går att byta ut mot 1 dl bovetemjöl eko)
2 dl glutenfria havregryn eko
1 tsk fiberhusk
0,5 tsk salt eko
1 tsk bikarbonat
0,5 mogen banan eko (80 g skalad)
1 msk olivolja eko
1 dl vatten
0,5 dl handkrossade valnötter eko (om man vill)

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Rör ihop alla torra ingredienser (utom valnötterna) i en bunke.
  3. Mosa sedan ner banan och olivolja jämt med en gaffel.
  4. Häll i vattnet och rör runt.
  5. Rör eventuellt ner de handkrossade valnötterna.
  6. Låt degen stå till sig i 5 minuter.
  7. Forma till sex bullar (eller dela i 2 delar) och lägg på en plåt med bakplåtspapper eller smord med kokosolja.
  8. Vid 2 delar; platta till varje del till en rund kaka och skåra korsvis i 4 delar med en kniv.
  9. Grädda 6 bullar i ca 10-12 minuter och 2 delar i ca 15-20 minuter mitt i ugnen .
  10. Servera gärna med skivad banan, spenat, paprika, avokado och/eller annat favorit växtbaserat pålägg.

bananscones glutenfria vegan eatclean nötfri
bananscones glutenfria vegan eatclean nötfri

0

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*