Glutenfritt bröd

Bananscones – nytt recept – glutenfria – eatclean – vegan

Ett fat med veganska bananscones med tillbehör.

Goda bananscones (glutenfria, eatclean, vegan och nötfria om man vill). Ganska lika originalrecept på scones i smaken. Använde bara en halv banan i receptet, och resten kan användas exempelvis som pålägg.

Receptet är veganskt / helvegetariskt, glutenfritt, mjölkfritt, laktosfritt, äggfritt och nötfritt om man vill. Man byter då ut mandelmjölet. Se receptet.

Bananscones – nytt recept – glutenfria – eatclean – vegan

2 stora eller 4 mindre scones

Ingredienser

1,5 dl rårismjöl/rismjöl eller teffmjöl eko
1 dl mandelmjöl eko (går att byta ut mot 1 dl bovetemjöl eko)
1 dl glutenfria havregryn eko
1 tsk fiberhusk
0,5 tsk salt eko
0,5 tsk bikarbonat
0,5-1 stor mogen banan eko 
2 msk olivolja eko (alternativt ta hälften som kokosolja)
ca 1 dl vatten

Ett fat med veganska bananscones med tillbehör.

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Rör ihop alla torra ingredienser i en bunke.
  3. Mosa sedan ner banan och olja jämt med en gaffel.
  4. Häll i vattnet och rör runt.
  5. Låt degen stå till sig i 5 minuter.
  6. Dela upp degen i 2-4 delar och lägg på en plåt med bakplåtspapper eller smord med kokosolja.
  7. Forma varje del till en rund scones och platta till lite. Om man vill kan man skåra dem korsvis i 4 delar med en kniv.
  8. Grädda i ca 12-15 minuter i mitten av ugnen .
  9. Servera gärna med skivad banan, spenat, paprika, avokado, plommon, hemmagjort margarin och/eller annat favorit växtbaserat pålägg.
Ett fat med veganska bananscones med tillbehör.
Ett fat med veganska bananscones med tillbehör.
Veganska glutenfria bananscones – här serverade med hemmagjort mjölkfritt margarin, spenat, plommon och jordgubbar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Du kanske också gillar...