En fräsch och nyttig Blomkålscouscous som är rawfood med apelsin, granatäpple, curry och extra tillsatt gurkmeja. Tillsätt även en överbliven broccoli stjälk om du har hemma. Det är där mycket av vitaminerna sitter i en broccoli.
Grunden till denna fantastiska sallad fick jag tips om under min hälsokock-utbildning av kostrådgivaren Ulrika Hoffer som bl.a har skrivit boken “Good mood food”.
Recept på Blomkålscouscous med apelsin, granatäpple, gurkmeja och curry – rawfood
4 portioner
Ingredienser
1 blomkålshuvud eko
1 broccoli stjälk eko (om du har en över, annars kan den uteslutas)
1 apelsin eko
1/2 granatäpple klass 1
1 knippe persilja klass 1
Dressing
2 msk rapsolja eko
2 tsk curry eko
1 tsk gurkmeja eko
1 krm svartpeppar eko
2-3 krm himalayasalt
Gör såhär:
- Dela blomkål och den eventuella broccolistjälken i bitar. Hacka dem sedan i en matberedare, alternativt riv allting på ett rivjärn.
- Skala apelsinen och skär ut filéerna, dela i mindre bitar.
- Pilla ut granatäppelkärnorna och hacka persiljan.
- Blanda blomkål, broccolistjälk, apelsinklyftor, granatäpplekärnor och persilja i en skål.
- Blanda ihop ingredienserna till dressingen i en liten skål och blanda sedan ihop med blomkålscouscousen.
- Smaka av kryddningen.
Gurkmeja har länge använts inom folkmedicinen för att bota inflammatoriska åkommor. Gurkmejans effekt är lika stark som – eller starkare – än antiinflammatorisk medicin säger hälsoprofilen Sanna Ehdin Anandala. Källa: kurera.se