En härlig vegansk böngratäng med krämig pumpasås och spenatröra. Receptet kommer även med i min nya veganska kokbok som är under produktion just nu. Receptet är veganskt, eatclean och glutenfritt.
Recept på bönlasagne med krämig pumpasås och spenatröra
3-4 portioner
Ingredienser
bönpasta lasagne plattor eko (ca 70 g)
3 tomater eko
Pumpasås:
2 dl glutenfri havredryck eko
2 msk majsmjöl eko
1 msk kokosolja eko eller veganskt margarin/smör (recept på hemmagjort kommer)
600 g butternutpumpa eko – (skalad och urkärnad)
0,5-1 tsk salt eko
0,5 krm svartpeppar eko
Spenatröra
1 dl valnötter eko
1 dl vatten
basilikablad eko efter smak (ca 1 näve)
1 msk olivolja eko
1 liten gul lök eko
3 vitlöksklyftor eko
1 msk bovetemjöl eko
200 g färsk spenat eko
1 tsk salt eko
0,5 krm svartpeppar eko
några droppar färsk citron eko
Dekoration
Parmesanströ (kan uteslutas)
parmesanströ (Receptet finns längre ner i det inlägget)
Gör såhär: Pumpasåsen
Sätt ungen på 200 grader. Skala och gröp ur pumpan. Det kan underlätta att först dela pumpan på längden för att sedan dela den på bredden. Skär upp i tärningar och sjud ca 10 minuter tills pumpan mjuknat. Sila bort vattnet och tillsätt alla övriga ingredienser. Mixa slätt med en stavmixer. Ställ åt sidan.
Spenatröran
Mixa vatten, basilika och valnötter till en slät kräm. Hacka lök och vitlök. Fräs upp löken och spenaten i olivoljan på låg värme en liten stund. Krydda. Ta sedan bort från plattan. Blanda ihop med alla övriga ingredienser till en röra.
Skiva tomaterna. Varva pumpasås, lasagneplattor, spenatröra och tomatskivor i en ugnsfast form. Avsluta med lasagneplattor och strö på lite parmesanströ om man vill, se recept här (kommer snart). Baka mitt i ugnen i 40 minuter.



