Foto på bönlasagne vegan.

Bön lasagne med spenatröra och pumpasås – glutenfri vegan

En härlig vegansk böngratäng med krämig pumpasås och spenatröra. Receptet kommer även med i min nya veganska kokbok som är under produktion just nu. Receptet är veganskt, eatclean och glutenfritt.

3-4 portioner

Ingredienser
bönpasta lasagne plattor eko (ca 70 g)
3 tomater eko

Pumpasås:
2 dl glutenfri havredryck eko
2 msk majsmjöl eko
1 msk kokosolja eko eller veganskt margarin/smör (recept på hemmagjort kommer)
600 g butternutpumpa eko – (skalad och urkärnad)
0,5-1 tsk salt eko
0,5 krm svartpeppar eko

Spenatröra
1 dl valnötter eko
1 dl vatten
basilikablad eko efter smak (ca 1 näve)
1 msk olivolja eko
1 liten gul lök eko
3 vitlöksklyftor eko
1 msk bovetemjöl eko
200 g färsk spenat eko
1 tsk salt eko
0,5 krm svartpeppar eko
några droppar färsk citron eko

Dekoration
Parmesan, se recept på sidan… (recept ej upplagt än) (kan uteslutas)

Pumpasåsen
Sätt ungen på 200 grader. Skala och gröp ur pumpan. Det kan underlätta att först dela pumpan på längden för att sedan dela den på bredden. Skär upp i tärningar och sjud ca 10 minuter tills pumpan mjuknat. Sila bort vattnet och tillsätt alla övriga ingredienser. Mixa slätt med en stavmixer. Ställ åt sidan.

Spenatröran
Mixa vatten, basilika och valnötter till en slät kräm. Hacka lök och vitlök. Fräs upp löken och spenaten i olivoljan på låg värme en liten stund. Krydda. Ta sedan bort från plattan. Blanda ihop med alla övriga ingredienser till en röra.

Skiva tomaterna. Varva pumpasås, lasagneplattor, spenatröra och tomatskivor i en ugnsfast form. Avsluta med lasagneplattor och strö på lite parmesanströ om man vill, se recept här (kommer snart). Baka mitt i ugnen i 40 minuter.

Bilder på bönlasagne

Foto på ett fat med vegansk bönlasagne och sallad.
Foto på ett fat med vegansk bönlasagne och sallad.
Foto på delad pumpa på en skärbräda.
Foto på en form med vegansk bönlasagne med pumpa.