Hej,
Idag vill jag tipsa om en härlig böngryta med dijonsenap, vitt vin och färska örter i form av timjan eller dragon.
Är du ute efter ett gott recept som även går snabbt att laga – då ska du definitivt prova detta. Receptet kan passa bra både till vardags eller på helgen.
Exempelvis råris, ris eller durra men även pasta är gott till denna gryta. Och en god sallad såklart. 🙂
Receptet finns även med i min kokbok “Vegansk vardagsmat – eat clean”.
Läs mer om mina kokböcker här
Receptet är helvegetariskt / veganskt, glutenfritt, mjölkfritt, äggfritt, laktosfritt och nötfritt.
Recept på böngryta med dijonsenap, vitt vin och färska örter
4 portioner
Ingredienser
2 pkt kokta vita bönor (460 g avrunna) ( ex. cannellini, sojabönor eller blandade vita bönor eko)
1-2 vitlöksklyftor eko
1 msk olivolja eller kokosolja eko (att steka i)
3 tsk tamari eko (glutenfri soja)
2 tsk dijonsenap eko (eller efter smak)
2 tsk veggiebuljong eko
1 dl vitt vin eller vitt matlagningsvin eko
150 g sugarsnaps eko (ca 3 dl)
0,5 kruka färsk oregano eller timjan eko
400 ml kokosmjölk eko
salt och svartpeppar eko
Redning
1 msk ljust bovetemjöl eko
1 msk kallpressad kokosolja eko
Gör såhär
Hacka eller pressa vitlöken och fräs upp lätt i olivolja tillsammans med bönorna. Hacka färsk timjan (spar lite till servering). Tillsätt alla övriga ingredienser i pannan och rör ihop. Smaka av med salt och peppar. Låt koka lätt i 5 minuter. Blanda sedan ihop redningen och tillsätt även denna. Rör ihop och låt koka ihop några minuter till. Strö lite färsk timjan över rätten. Servera exempelvis ihop med kokt råris eller durrakorn och en blandad sallad.
Smaklig böngryta!



Denna gryta är sååååå god!! En festmåltid i vardagen ? Love it!! Den är inte svår att göra heller. Jag skippar dock redingen men blir toppen även utan. Rekommenderar starkt denna rätt.
Hej Marta! Vad roligt att höra att du gillar grytan! 🙂