En god gryta med nyttiga broccoli, havreris, kålrabbi och sojabönor som blir extra krämig av jordnötssmör.
Denna broccoligryta uppskattades mycket av Milton som var med och provsmakade alla recept i samband med arbetet med min nya kokbok “Min första vegomat”.
Från det att han var ca 4 månader gammal var han med och tyckte och tänkte om recepten. Liksom med nästan alla andra recept som han provsmakat så har han ätit med god aptit och sann matglädje.
En rolig sak i arbetet med boken var att ta fram olika typer av smaker. Därav de olika ländernas kryddning etc. Kinesiska vibbar av jordnötssmör, broccoli och sedan kålrabbi istället för vattenkastanj.
Recepten är så rena som möjligt och med det menar jag mindre halvfabrikat och mestadels lagat från grunden. Recepten innehåller inte heller vitt socker eller gluten.
Hoppas den lille ska uppskatta denna måltid. <3
Broccoligryta med kålrabbi och jordnötssmör – Kinesiska smaker – barnmat från 8 månader
2 matlådor (290 ml per matlåda)
Ingredienser
100 g broccolibuketter eko (eller blomkål)
2 cm purjolök eller salladslök eko
1 vitlöksklyfta eko
40 g kålrabbi eko
1 msk färska basilikablad eko
2 dl förkokta sojabönor eko
1 dl havreris eko
1 krm ingefärspulver eko
2 msk krämig jordnötssmör eko
0,5 banan eko
3 dl vatten
Gör såhär
Bryt upp broccolin/blomkålen i små buketter och skiva purjolöken. Pressa vitlöken. Skala och skiva kålrabbi. Skala och skiva bananen. Hacka basilikan (ta bort alla stjälkar) Häll bort vattnet och sköjl sojabönorna. Lägg i alla ingredienser tillsammans med vattnet i en kastrull. Koka på svag värme i cirka 13 minuter. Rör om då och då. Mixa rätten till önskad konsistens. Låt svalna innan det serveras. Rätten går bra att placera i matlådor och frysa in.
Smaklig broccoligryta!


