En skål med chiapudding toppad med mango, mynta och några valnötter vid sidan om.

Chiapudding – kanel och vanilj

Godmorgon!

En bra sammansatt frukost är chiapudding gjord på kokosmjölk, smaksatt med kanel och vanilj, valnötter, serverad med lite frukt och/eller bär som tex mango och blåbär. Denna frukost är verkligen mättande, jag kan stå mig flera timmar på den. Bra att varva med min andra favorit detoxcrunchen.

Recept på Chiapudding

4 portioner

Ingredienser:

2,5 dl krämig kokosmjölk utan tillsatser
6 msk chiafrön eko
1-2 tsk vaniljpulver eko
3 tsk kanel eko

Topping:
Mango och blåbär eko
Myntablad eko (om man vill)

Tillbehör:
Valnötter eller paranötter eko

Gör såhär:

  1. Blanda ihop alla ingredienser och rör om.
  2. Låt stå i kylen i 1-2 timmar och fördela sedan upp i 4 små portioner. Lägg på toppingen.
  3. Förvara i kylen, puddingen håller i flera dagar.

Servera chiapuddingen med mango och blåbär och/eller andra bär som tex tranbär, havtorn, jordgubbar eller björnbär. Tillsätt några valnötter, paranötter eller andra nötter.

Tips: Några valnötter till gör denna frukost ännu mer mättande och ger en bra balans av näringsämnen.

Chiafrön – en vegetabilisk källa till Omega-3

Chiafrön har ett rikt innehåll på omega-3, fiber och protein. Därtill innehåller Chiafrön flera nyttiga mineraler som fosfor, kalcium och kalium.

En skål med chiapudding toppad med mango, mynta och några valnötter vid sidan om.
En skål med chiapudding toppad med mango, mynta och några valnötter vid sidan om.
chiafron
1+