Supergoda chokladbollar som är enkla att göra. Receptet är eatclean glutenfri, raw och vegan och därmed fria från animalier och vitt socker. Rent innehåll med behållna vitaminer och mineraler.
Dessa bollar kan vara goda att avnjuta till fikat en lite regnig dag som denna. 🙂 Godast blir de om de får stå kallt minst 20 minuter efter man har rullat dem.
Dessa är en av mina personliga favoriter!
Recept på chokladbollar/havrebollar – eatclean glutenfri vegan
Ingredienser
Ca 12-16 bollar
Chokladbollar
3 dl glutenfria havregryn eko
15 soltorkade dadlar eko (ca 112 g/2 dl)
1,5-2 msk kakao eko
1 tsk vaniljpulver eko
1 nypa salt eko
1,5 msk kallpressad kokosolja eko
0,5 tsk agavesirap eko (om man vill)
ca 4 msk vatten (Vattnet kan givetvis bytas ut till/kombineras med svalnat kaffe om man vill ha kaffesmak.
Topping (Om man vill)
kokosflingor eko (kan uteslutas)
Gör såhär:
Kontrollera att dadlarna är urkärnade. Mixa dadlar ihop med havregryn till ett mjöl i en matberedare eller mixer. Tillsätt alla övriga ingredienser (vattnet lite i taget) och mixa vidare tills det blir som en degklump som far runt. Forma till bollar och rulla i kokosflingor om man vill. Ställ kylt i 20 minuter eller längre.
Ät och njut!