Chokladbollar utan smör och vitt socker – rawfood – glutenfritt och laktosfritt.
Dessa chokladbollar är väldigt mättande och fyllda med runt 100 kalorier per styck så ät bara några få. Med andra ord, dela gärna med dig av dessa nyttiga bollar 🙂
Recept på Chokladbollar utan smör och vitt socker – rawfood – glutenfritt och laktosfritt
Ca 18 bollar
Ingredienser
0,5 burk kokosgrädde eko (den hårda delen)
1 msk rapsolja eko
8 st dadlar eko
2 tsk agavesirap eko
3 tsk vaniljpulver eko
5 dl havregryn eko
3 msk kakao eko
Rulla bollarna i:
0,25 dl kokosflingor eko
Gör såhär:
- Mixa dadlarna fint i en mixer. (kärna ur dom först om dom har kärnor)
- Lägg över i en bunke och blanda i den hårda delen av kokosgrädden samt honungen och knåda ihop för hand.
- Blanda sedan i resterande ingredienser (förutom kokosflingorna) och knåda ihop för hand.
- Forma till små bollar och rulla i kokosflingorna.
- Låt stå i kylen ca 20 minuter innan servering.
Innehåller ca 119 kcal per chokladboll (räknat på 18 bollar) varav 16g kolhydrater, 5g fett och 2g protein.
Havregryn har många hälsofördelar. Bland annat tack vare dess stora mängder aminosyror stimulerar havregryn produktionen av lektin i din lever, vilket ser till att din kropp helt rensas på gifter. Källa: Citat är taget från stegforhalsa.se
Smakliga chokladbollar!

