Supergoda chokladbollar utan smör / raw food bollar som är enkla att göra. Receptet är eatclean, glutenfritt, raw och vegan och därmed fria från animalier och vitt socker. Rent innehåll med behållna vitaminer och mineraler.
Dessa chokladbollar utan smör / raw food bollar kan vara goda att avnjuta till fikat en lite regnig dag som denna. Godast blir de om de får stå kallt minst 20 minuter efter man har rullat dem.
Dessa är en av mina personliga favoriter!
Recept på chokladbollar utan smör – raw food bollar – vegan
Ingredienser
Ca 12-16 bollar
Chokladbollar utan smör / raw food bollar
3 dl glutenfria havregryn eko
15 soltorkade dadlar eko (ca 112 g/2 dl)
1,5-2 msk kakao eko
1 tsk vaniljpulver eko
1 nypa salt eko
1,5 msk kallpressad kokosolja eko
0,5 tsk agavesirap eko (om man vill)
ca 4 msk vatten (Vattnet kan givetvis bytas ut till/kombineras med svalnat kaffe om man vill ha kaffesmak.
Topping (Om man vill)
kokosflingor eko (kan uteslutas)
Gör såhär:
Kontrollera att dadlarna är urkärnade. Mixa dadlar ihop med havregryn till ett mjöl i en matberedare eller mixer. Tillsätt alla övriga ingredienser (vattnet lite i taget) och mixa vidare tills det blir som en degklump som far runt. Forma till bollar och rulla i kokosflingor om man vill. Ställ kylt i 20 minuter eller längre.
Ät och njut av dessa goda chokladbollar!
Smakliga chokladbollar utan smör – rawfoodbollar.
Fler recept med dadlar
Fler recept med choklad
Chokladmousse på avokado och banan – rawfood vegan
Chokladfudge med svarta bönor och pistagenötter – vegan
Chokladtårta – Raw – Vegan – Glutenfri – Världens Godaste