Alla recept Påsk Rawfood godis o glass

Chokladdoppade paranötter med havssalt

Chokladdoppade paranötter med havssalt - vegan.

Mitt tredje tips på nyttigare godis i påsk är Chokladdoppade paranötter med havssalt. Använd en så ren mörk choklad som möjligt och en ekologisk variant.

Recept på Chokladdoppade paranötter

8 portioner

Innehåll

100 g naturella paranötter eko
100 g mörk vegansk choklad eko
Några nypor grovt havssalt eko

Gör såhär:

  1. Smält chokladen över ett vattenbad.
  2. Doppa/rör runt paranötterna i den smälta chokladen och ta upp dem med hjälp av en sked.
  3. Strö några nypor grovt havssalt över.
  4. Låt de stelna på ett bakplåtspapper på ett fat i kylen.

Innehåller ca 163 kcal per portion varav  3g kolhydrater, 15g fett och 3g protein.

Paranötter har hög proteinkvalitet samt innehåller selen (en till två paranötter om dagen täcker det rekommenderade dagsbehovet) och zink.

choklad_doppade_paranotter_med_havssalt_2
choklad_doppade_paranotter_med_havssalt

Du kanske också gillar …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *