Chokladfudge med svarta bönor och pistagenötter – vegan

Vill ni ha något riktigt mumsigt till fikat ska ni prova denna enkla fudge med pistage.

Överraskning och choklad i ett – dock ingen leksak. 😉

Ni kan aldrig gissa vad jag jobbar med just nu – en positiv överraskning till alla fika älskare blir det i alla fall.

Önskar er en fin och mysig vecka!

Receptet på denna goding kommer här:

Recept på Chokladfudge med svarta bönor och pistagenötter

Ingredienser

380 g svarta bönor eko (230 g avrunna)
1 dl urkärnade dadlar eko (60 g)
3 msk kokosolja eko
2 msk kakao eko
2 msk agavesirap eko
1 tsk vaniljpulver eko
1 nypa salt eko
1 msk vatten
0,5 dl skalade pistagenötter eko

Gör såhär

Skölj bönorna och kontrollera att dadlarna är urkärnade. Mixa ihop alla ingredienserna till en jämn smet. Skala pistagenötterna och mixa med dem lätt och snabbt på slutet (så att de fortfarande är i lite större bitar). Bred ut den kladdiga smeten i en form med bakplåtspapper med hjälp av en slickepott (forma jämt till exempelvis 15 x 15 cm så att kakan får lite höjd) och ställ i kylen. Låt kakan stå kallt i minst 2 timmar så att den stelnar. Skär sedan upp i bitar.

Smaklig chokladfudge!

Chokladfudge med pistage - vegan
+1

Kommentarer är avstängda.