Mumsig chokladfudge – vegan gjord på bl.a. svarta bönor, mandelsmör och dadlar.
Färdiga att ätas efter en timme i kylen.
Men om ni fryser in bitarna och sedan värmer upp dem lite inför att ätas så blir även detta ljuvligt gott!
Recept på Chokladfudge – vegan
Ingredienser
10-18 bitar
230 g (avrunnen vikt) förkokta svarta bönor eko
4 msk mandelsmör eko
1 msk kallpressad kokosolja eko
1 dl kakaopulver eko
2 tsk vaniljpulver eko
8 soltorkade dadlar eko (ca 1 dl)
2 msk yacon- eller agavesirap raw eko
1 nypa havssalt eko
Topping
0,5-1 dl sötmandlar eko
Receptet på chokladfudgen finns även bland många andra med i min kakbok “Fika eatclean vegan”.
Gör såhär:
- Smält kokosolja och mandelsmör över ett vattenbad.
- Mixa sedan alla ingredienser i en matberedare tills smeten är slät.
- Placera smeten med hjälp av exempelvis en slickepott i en avlång brödform klädd i bakplåtspapper.
- Toppa med hackade mandlar.
- Låt stå i kylen under minst 1 timme.
- Skär i 10-18 rutor
- Förvaras i kylen.