Två skålar med vegansk raw chokladmousse.

Chokladmousse på avokado och banan – rawfood vegan

Detta är en mycket god och lyxig vegansk chokladmousse på avokado och banan fylld med nyttigheter som kan ätas både som mellanmål eller som efterrätt. Om den får stå till sig några timmar i kylen blir den extra god.

God att toppa exempelvis med färska bär som exempelvis jordgubbar, hallon eller blåbär, kokoschips och mynta. Den kan också vara god att äta tillsammans med nygräddade veganska glutenfria frasvåfflor.

Två skålar med vegansk raw chokladmousse.

Recept på chokladmousse på avokado och banan – rawfood vegan

Chokladmousse på avokado och banan - rawfood - vegan

Portioner 2
Författare Yvonne Hedberg

Ingredienser

  • 1 st avokado eko
  • 1 st mogen banan eko
  • 1 msk kallpressad kokosolja eko
  • 2-3 msk kakaopulver eko
  • 2-3 tsk yacon– eller agavesirap eko
  • 1 tsk vaniljpulver eko
  • 1 knivsudd salt eko

Instruktioner

  • Skala avokado och banan.
  • Skär i bitar och mixa ihop med alla övriga ingredienser till en slät massa i en matberedare eller mixer.
  • Häll upp i skålar/glas och ställ in i kylen i 2 timmar.
  • Toppa gärna med färska hallon/blåbär eller jordgubbar, kakaonibs eko, kokoschips eko och mynta.
Två skålar med vegansk raw chokladmousse.
3+

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating




*