chokadmuffins avokao glutenfri vegan

Chokladmuffins med valnötter – glutenfria och vegan

Ljuvligt goda chokladmuffins som blir extra fylliga av avokado och krämig kokosmjölk. Choklad- och avokado muffins med valnötter är både glutenfria och vegan och sötade med dadlar och en skvätt yacon- eller raw agavesirap.

Recept på choklad- och avokado muffins med valnötter – glutenfritt och vegan

Ingredienser

8 muffins
2 dl mandelmjöl eko
1 dl rårismjöl eller fullkornsrismjöl eko
12 soltorkade dadlar eko (ca 1,5 dl)
2,5 msk kakaopulver eko
1 tsk fiberhusk
1 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljpulver eko
1 nypa salt eko
1 msk chiafrön eko
1 avokado eko (ca 100 g skalad)
2 msk yacon– eller agavesirap raw eko
2,5 dl krämig kokosmjölk utan tillsatser
1 msk olivolja eko

Topping
1 dl naturella valnötter eko
3 msk kakaonibs eko
 

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Se till att dadlarna är urkärnade.
  3. Mixa alla torra ingredienser till ett fint mjöl i en matberedare eller mixer.
  4. Tillsätt sedan avokado, yacon- eller agavesirap, kokosmjölk och olivolja. Mixa vidare till en smet.
  5. Placera ut degen jämt fördelat i 8 muffinsformar med hjälp av exempelvis 2 skedar.
  6. Låt svälla i 10 minuter.
  7. Tryck ner grovt hackade valnötter och toppa med kakaonibs.
  8. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 25 minuter.
  9. Låt svalna.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*