Denna fantastiska chokladrulle med bl.a dadlar, kokos och gojibär fick jag tips om under min hälsokock-utbildning av kostrådgivaren Ulrika Hoffer som bl.a har skrivit boken “Good mood food”.
Kanske bjuda älsklingen/kompisen/föräldern/barnet/bästisen/släktingen/främlingen eller bara dig själv på denna på Alla hjärtans dag? 😉
Chokladrullen är paleo, vegan, rawfood, laktosfri och glutenfri.
Recept på Chokladrulle med dadlar, kokos och gojibär
Ca 16 bitar
Ingredienser
1 msk ekologisk kokosolja
2 dl ekologiska dadlar
en liten nypa grovkornigt himalayasalt
1 dl ekologiskt kakaopulver
1 msk vatten
1 dl ekologiska cashewnötter, paranötter eller sötmandlar
0,5 dl ekologiska gojibär
0,5 dl ekologiska kokosflingor
Gör såhär
- Mixa kokosolja, dadlar, salt, kakao och vatten till en slät konsistens.
- Hacka valfria nötter grovt och rör ner dem samt gojibären i degen.
- Forma sedan degen till en avlång stång, cirka fem cm i diametern.
- Rulla stången i kokosflingorna.
- Ställ in i kylen en stund så att den stelnar.
- Skär upp den i drygt centimetertjocka skivor.
Mums!
Innehåller ca 75 kcal per bit (räknat på 16 bitar) varav 7g kolhydrater, 4g fett och 2g protein.
Underbar chokladrulle – recept kommer från kostrådgivaren Ulrika Hoffer