Alla recept Rawfood godis o glass

Chokladrulle med dadlar, kokos och gojibär till alla hjärtans dag- paleo, vegan, rawfood och glutenfri

chokladrulle vegan rawfood

Denna fantastiska chokladrulle med bl.a dadlar, kokos och gojibär fick jag tips om under min hälsokock-utbildning av kostrådgivaren Ulrika Hoffer som bl.a har skrivit boken “Good mood food”.

Kanske bjuda älsklingen/kompisen/föräldern/barnet/bästisen/släktingen/främlingen eller bara dig själv på denna på Alla hjärtans dag? 😉

Chokladrullen är paleo, vegan, rawfood, laktosfri och glutenfri.

Recept på Chokladrulle med dadlar, kokos och gojibär

Ca 16 bitar

Ingredienser

1 msk ekologisk kokosolja
2 dl ekologiska dadlar
en liten nypa grovkornigt himalayasalt
1 dl ekologiskt kakaopulver
1 msk vatten
1 dl ekologiska cashewnötter, paranötter eller sötmandlar
0,5 dl ekologiska gojibär
0,5 dl ekologiska kokosflingor

Gör såhär

  1. Mixa kokosolja, dadlar, salt, kakao och vatten till en slät konsistens.
  2. Hacka valfria nötter grovt och rör ner dem samt gojibären i degen.
  3. Forma sedan degen till en avlång stång, cirka fem cm i diametern.
  4. Rulla stången i kokosflingorna.
  5. Ställ in i kylen en stund så att den stelnar.
  6. Skär upp den i drygt centimetertjocka skivor.

Mums!

Innehåller ca 75 kcal per bit (räknat på 16 bitar) varav 7g kolhydrater, 4g fett och 2g protein.

chokladrulle rullad i kokos

chokladrulle

Underbar chokladrulle – recept kommer från kostrådgivaren Ulrika Hoffer

Du kanske också gillar …