Alla recept Fikabröd och dessert Påsk Rawfood godis o glass

Chokladtårta – raw – vegan – glutenfri – världens godaste

En vegansk raw chokladtårta med jordgubbar.

Favorit i repris! <3

Här presenterar jag något som måste vara världens godaste chokladtårta. Tårtan är vegansk, raw och glutenfri vilket inte gör saken sämre.

Jag hade lite födelsedagsfirande här i helgen då jag fyllde år och bjöd då bland annat på denna underbara tårta. Den blev mycket uppskattad kan jag avslöja.

Om ni är sugna på att baka något riktigt gott i chokladväg tycker jag att ni ska prova denna tårta. Receptet hittar ni längre ner.

Eftersom chokladtårtan innehåller väldigt mycket energi räcker det med en lite mindre bit per person. Jag använde här en 16 cm form och då blir tårtan högre och kan skäras upp i mindre bitar om man vill.

Blötlägg gärna cashewnötterna i 2 timmar innan ni mixar. Det gör att de blir lättare för magen att smälta och ger mer näring.

Recept på chokladtårta – raw – vegan

Ingredienser

10 bitar

Botten

  • 5 dl valnötter eko
  • 2,5 dl soltorkade dadlar eko
  • 2 msk kakao eko
  • 0,5 dl riven kokos eko
  • 1 krm salt eko
  • 1 msk kallpressad kokosolja eko
  • 2 tsk agavesirap eko

Fyllning

  • 5 dl naturella cashewnötter eko
  • 1 dl kakao eko
  • 1 dl agavesirap eko
  • 1 tsk vaniljpulver eko
  • 1 dl kallpressad kokosolja eko
  • 1 dl krämig kokosmjölk eko
  • 1 nypa salt eko

Topping

  • färska jordgubbar eko
  • färsk mynta eko

Gör såhär

Botten

  • Kontrollera att dadlarna är urkärnade.
  • Lägg till alla ingredienser till botten i en mixer och mixa tills degen håller samman.
  • Pressa ut degen i en form med löstagbara kanter. (16-20 cm). Kakan blir högre ju mindre form.

Fyllning

  • Blötlägg gärna cashewnötterna i 2 timmar. Det gör att de blir lättare för magen att smälta och ger mer näring. Häll bort vattnet.
  • Lägg cashewnötterna i en mixer och mixa tills det blir ett krämigt nötsmör. Det kan ta ett par minuter. Du kan behöva stanna och skrapa ner från sidorna ett par gånger. 
  • Tillsätt resten av ingredienserna och mixa vidare tills det blir helt slätt och krämigt.
  • Placera ut fyllningen ovanpå botten, jämna ut med en slickepott och ställ i kylen i ett par timmar eller över natten. 
  • Toppa gärna tårtan med färska jordgubbar och en kvist mynta.

Smaklig chokladtårta! Hoppas ni ska gilla den lika mycket som vi gjorde!

En vegansk raw chokladtårta med jordgubbar.
Världens godaste chokladtårta.