Durralimpa med valnötter och russin – vegansk och glutenfritt

Glutenfri durralimpa med valnötter och russin. Idag den 16 maj 2021 är det Internationella celiakidagen och jag vill dela ett gott glutenfritt brödrecept med er.

Det är något speciellt med hembakat och nybakat bröd, inte sant? Jag blir lycklig varje dag när jag vet att det finns hembakat bröd hemma.

Brukar skiva upp limporna och frysa in några skivor i varje påse så att man kan ta fram och äta som nybakat bröd varje gång. Rosta lätt eller låt tina.

Receptet är glutenfritt, mjölkfritt, äggfritt och veganskt.

Ingredienser

Torra ingredienser

  • 2,5 dl durramjöl eko
  • 1 dl rismjöl eko
  • 1,5 dl bovetemjöl eko
  • 0,5 dl fiberhusk/psylliumfröskal
  • 0,5 dl solroskärnor eko
  • 1 dl valnötter eko (grovhackade)
  • 0,5 dl russin eko
  • 1,5 tsk bikarbonat
  • 1 tsk salt eko

Övriga ingredienser

  • 1 msk äppelcidervinäger eko
  • 5 dl vatten
  • 2 msk olivolja eko
  • 2 tsk agavesirap raw eko

Gör såhär

Blanda ihop vatten, äppelcidervinäger, olivolja och agavesirap i en bunke. Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke för sig. Tillsätt sedan lite av mjölblandningen i taget och blanda ihop till en deg med en trägaffel. Täck bunken med en bakduk och låt svälla i 20 minuter. Placera ut degen i en brödform klädd i bakplåtspapper. Sätt ugnen på 225 grader. Grädda brödet längst ner i ugnen i ca 50 minuter. Låt brödet svalna under bakduk.

Smaklig durralimpa!

Kommentarer är avstängda.