Inspiration Samarbete Tips på produkter

Fantastiska Shampoo och- balsam barer från Ecogenuine AB

Miljövänliga shampoo- och balsam bars står framför utsikten av en sjö.

Betalt samarbete med Ecogenuine Sweden AB


Jag har fått äran att testa dessa fantastiska klimatvänliga, miljövänliga och veganska hårvårdsprodukter (schampo och balsambarer) från Ecogenuine AB av märket Ethique. 

Som enda återförsäljare i Sverige kan man köpa dessa Fantastiska Shampoo och- balsam barer från företaget Ecogenuine AB. 

Länkar till produkterna finns längre ner i inlägget!

Ecogenuine är en zero-waste hud- och hårvårdsshop webshop

Ecogenuine bedriver en zero-waste hud- och hårvårdsshop webshop med stort fokus på produkter av kvalité och i 100% komposterbart (även för hemkompost) emballage. Ja, produktemballaget är ett speciellt framtaget papper och kan grävas ner i egna trädgården eller i blomkrukan. Ecogenuine menar att trots urvalet av ekologiska produkter på marknaden idag så kommer de flesta i plastflaskor fulla med vatten. Mängden plast som återvinns i Sverige och i världen idag är extremt liten och förutom det härstammar majoriteten av plast gjord av råolja som är en fossil råvara. Dessutom innehåller de stora mängder vatten. Ganska motsägelsefullt när produkterna till och med ska vara ekologiska? Eller vad tycker du?  

Under några veckor har jag nu testat dessa produkter och jag måste säga att dessa verkligen gör att håret känns både rent och fräscht på ett helt naturligt sätt. Jag upplever också att mitt hår mår väldigt bra av dessa på så sätt att det känns både luftigare och mindre frissigt. Naturligt helt enkelt! Precis som det ska vara! Underbara dofter har de också av bland annat kokos, apelsin, grapefrukt och vanilj mm.  

Fantastiska miljövänliga och veganska schamoo- och balsam bars som går att köpa hos Ecogenuine AB.

Lite kort om Anna som startade Ecogenuine AB

Anna som ligger bakom företaget Ecogenuine AB är en fantastiskt driven tjej som brinner för miljö på ett mer transparent sätt än många “gröna webbutiker”. Som enda återförsäljare av Ethique vill hon att fler ska få ta del av Ethique’s fantastiska produkter då de både håller kvalité och lämnar minimalt med avfall efter sig jämfört med andra hud- och hårvårdsmärken. Varför tillsätta vatten i flaskor och och skicka när du kan få mer i mindre volym och faktiskt använda det vatten du redan har i kranen?

Det hela började med en stark oro för sina barns framtid och ivrig att göra något tänkte hon att det måste gå att hitta hud- och hårvårdsprodukter som ger betydligt mindre avfall efter sig. Efter lite research och testande fann hon två fantastiska märken. Dessa ville hon dela med mig av som ett steg att minska mängden plast och annat avfall i världen. Hon bestämde sig därför att öppna en genuint miljövänlig shop som inte bara säljer ekovänligt innehåll utan också ekovänligt emballage och där störta möjliga hänsyn till klimat- och miljö tagits hela vägen. 

Klimat och miljövänlig hud- och hårvårdsshop

Ecogenuine är alltså en genuint klimat- och miljövänlig hud- och hårvårdsshop. Därför erbjuder hon enbart zero-waste produkter där mängden avfall, klimat- och miljöpåverkan minimerats. I praktiken innebär det att deras produkter kommer i 100% komposterbara emballage fria från plast. Även produktinnehållen är helt ekologiskt nedbrytbara och innehåller inga skadliga kemikalier. Produkttillverkarna köper inte in råvaror från mellanhänder utan bedriver rättvis handel och engagerar sig i hållbara odlingsprojekt. 

Ecogenuine är noga med vilka produkter de köper in och använder sig sin tur av packlådor i 100% återvunnen wellpapp och stötemballage som i sin tur är återvinningsbart. Även tejp och etiketter är i papper och helt fria från lösningsmedel.

Butiken är 100% plastfri!

BE GENUINE…ECOGENUINE

Läs mer om företaget här

Prenumerera på Ecogenuine’s nyhetsbrev för att ta del av rabatterbjudande och nyheter


Schampo och balsam bars från Ethique – vegan och klimatsmart

Varför jag älskar schampoo och balsam bars från Ethique – vegan och klimatsmart i korta drag:

  • De är helt veganska och plastfria
  • De är vad de utgör sig för att vara, dvs schampo och balsam och INGEN tvål, trots sina format.
  • miljövänliga, dryga, fria från onödigt vatten,
  • komposterbar förpackning,
  • rättvis handel
  • hållbara odlingar
  • De innehåller inga eller mycket milda konserveringsmedel (tack vare avssaknaden av vatten i deras produkter behöver de heller inte innehålla några konserveringsmedel och i de som det finns i är det mycket milda sådana)
  • Produkterna är 100% vegetabiliska och förnybara källor innehåller inte parabener, silikoner eller palmolja och inga syntetiska parfymer
  • De har ett lågt PH-värde på 5,5-6 vilket gör att inte hårstråt inte tar skada.

Barsen löddrar riktigt bra som ni ser.

Här kan du beställa Schampo och balsam bars från Ethique – vegan och klimatsmart

Jag kan varmt rekommendera dessa produkter och blir du nyfiken på att själv prova så ska du gå direkt in på Ecogenuine AB:s hemsida www.ecogenuine.se  och beställa.
Produkterna finns för alla hårtyper och här nedan hittar du några av länkarna:

Schampo bar normalt hår:

(Schampo för normalt hår baserad på kokosolja och kakaosmör. Lämnar håret fräscht och luftigt med en härlig doft av grapefrukt.)

Schampo bar för frissigt hår:

(Schampo för torrt och/eller frissigt hår, för dig med vackra lockar eller för dig som bleker och stylar håret med varma locktångar och hårföner.)

Länk till ALLA Ethiques schampo bars:

https://www.ecogenuine.se/schampo

Länk till ALLA Ethiques balsam bars:

https://www.ecogenuine.se/balsam

100 % vegetabiliska (veganska) och förnybara källor

Produkterna är 100% vegetabiliska och förnybara källor innehåller inte parabener, silikoner, palmolja eller ingredienser från icke hållbara eller oetiska odlingar.  

Mer sådana här produkter för framtiden säger jag! Eller vad säger du?

Jag kan varmt rekommendera dessa produkter och blir du nyfiken på att själv prova så ska du gå direkt in på Ecogenuine AB:s hemsida www.ecogenuine.se och beställa.

Förutom hårvårdsprodukter säljer de även allt för hudvård (ansikte och kropp), intim, hushåll och mycket annat.

Och om du gör ett besök glöm inte att kika in i REA- hörnan där man alltid kan fynda något fint till ett bra pris.

Gå till webshopen Ecogenuine för att handla hår-och hudvård för framtiden

Användning av återvunnet material minskar koldioxidutsläppen med nästan 40%.

Här kommer lite mer intressant läsning om varför Ecogenuine sticker ut från mängden jämfört med andra liknande webshoppar. 

Användning av återvunnet material minskar koldioxidutsläppen med nästan 40%. Papper återvinns i större utsträckning än plast. Cirka 20% plast återvinns jämfört med cirka 80% papper i Sverige årligen. Återstoden som förbränns bidrar ytterligare till koldioxidutsläpp.


Glöm inte gräva ner förpackningen i din trädgård eller blomkruka när de är slut 🙂
Bäst-före-datum avser just förpackningen då den är 100% komposterbar!


Förpackningen är 100% komposterbar!
Miljövänliga shampoo- och balsam bars står framför utsikten av en sjö.
Fantastiska miljövänliga och veganska schamoo- och balsam bars som går att köpa hos Ecogenuine AB.

Önskar er en fin dag!

Du kanske också gillar …