En god glutenfri formfranska på bland annat durramjöl, mandelmjöl och solroskärnor. Brödet blir extra saftigt med hjälp av rivet äpple.
Låt brödet svalna ordentligt innan det skivas upp. Brödet går bra att frysa in i skivor och ta fram och äta när det är dags.
Brödet är även gott att rosta lite lätt, eller varför inte göra kantarelltoast, se bild längre ner.
Kantarelltoast – instruktioner
Stek kantarellerna i olivolja och krydda med salt, svartpeppar och en liten skvätt tamari (glutenfri soja). Stek även med brödskivorna i spadet. Placera svampen på brödet och toppa gärna med en persiljekvist.
Hoppas det ska smaka! 😀
Recept på formfranska med äpple och solroskärnor – glutenfri
1 limpa
Ingredienser
Torra ingredienser
- 1 msk fiberhusk
- 2,5 dl durramjöl eko
- 2,5 dl mandelmjöl eko
- 1 dl bovetemjöl eko
- 1 dl solroskärnor eko (tillsätt efter degen jäst)
- 1,5 tsk bikarbonat
- 1 tsk salt eko
Övriga ingredienser
- 1 msk äppelcidervinäger eko
- 5 dl vatten
- 1 dl rårivet äpple eko
- 2 msk olivolja eko
- 2 tsk agavesirap raw eko
Gör såhär
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Blanda ihop alla torra ingredienser utom solroskärnorna i en bunke.
- Rör ihop vatten, rivet äpple, agavesirap, äppelcidervinäger och olivolja i en annan bunke.
- Tillsätt de torra ingredienserna lite i taget till vätskan och rör snabbt ihop till en smet med en slev.
- Låt smeten svälla i ca 20 minuter.
- Rör nu i solroskärnorna.
- Placera ut i en brödform med bakplåtspapper.
- Grädda i nedre delen av ugnen i 60 minuter.
- Låt svalna ordentligt under bakduk innan brödet skivas upp.





