Glutenfritt bröd

Glutenfritt Bröd – Bra Recept – Formfranska Med Äpple Och Solroskärnor

Glutenfritt bröd - formfranska med äpple och solroskärnor ligger uppskivat på en skärbräda framför en rosa brödrost.

Ett gott glutenfritt bröd är formfranska med äpple på bland annat durramjöl, mandelmjöl och solroskärnor. Brödet blir extra saftigt tack vare det rivna äpplet och mandelmjölet.

Låt brödet svalna ordentligt innan det skivas upp. Det går bra att frysa in i skivor och ta fram och äta när det är dags.

Brödet är även gott att rosta lite lätt, eller varför inte göra kantarelltoast, se bild längre ner.

Recepet på glutenfritt bröd är även glutenfritt, mjölkfritt, veganskt och fritt från jäst.

Glutenfritt bröd - formfranska med äpple och solroskärnor ligger uppskivat på en skärbräda framför en rosa brödrost.

Recept på glutenfritt bröd – bra recept – formfranska med äpple och solroskärnor

Inga betyg än
Måltid Glutenfritt bröd
Portioner 1 limpa

Ingredienser
  

Torra ingredienser

  • 1 msk fiberhusk
  • 2,5 dl durramjöl
  • 2,5 dl mandelmjöl
  • 1 dl bovetemjöl
  • 1 dl solroskärnor eko (tillsätt efter degen jäst)
  • 1,5 tsk bikarbonat
  • 1 tsk salt

Övriga ingredienser

  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 5 dl vatten
  • 1 dl rårivet äpple 
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk agavesirap

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Blanda ihop alla torra ingredienser utom solroskärnorna i en bunke.
  • Rör ihop vatten, rivet äpple, agavesirap, äppelcidervinäger och olivolja i en annan bunke.
  • Tillsätt de torra ingredienserna lite i taget till vätskan och rör snabbt ihop till en smet med en slev.
  • Låt smeten svälla i ca 20 minuter.
  • Rör ner solroskärnorna.
  • Placera ut i en brödform med bakplåtspapper.
  • Grädda i nedre delen av ugnen i 60 minuter.
  • Låt svalna ordentligt under bakduk innan brödet skivas upp.
Har du provat receptet?Låt oss veta hur det var!

Smakligt glutenfritt bröd med äpple och solroskärnor.

Gör goda kantarelltoast – instruktioner

Stek kantarellerna i olivolja och krydda med salt, svartpeppar och en liten skvätt tamari (glutenfri soja). Stek även med brödskivorna i spadet. Placera svampen på brödet och toppa gärna med en persiljekvist.

Kantarellmackor på glutenfritt bröd - formfranska med äpple och solroskärnor ligger på ett fat.
Kantarelltoast på formfranska – glutenfri, vegan, eat clean. Se instruktioner längre upp i texten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betygsätt receptet





Du kanske också gillar...