Detta är ett supergott och frasigt fröknäcke, fullt med nyttiga fröer. Brödet är enkelt att baka och är hållbart i flera veckor om det förvaras torrt och luftigt. Receptet är glutenfritt, paleo och lowcarb.
Recept på Fröknäcke – supergott och enkelt att baka – glutenfritt, paleo och lowcarb
Ingredienser
Ca 20 bitar
4 msk solroskärnor eko
3 msk pumpafrön eko
1 msk chiafrön eko
1 msk linfrön eko
2 dl mandelmjöl eko
1,5 msk fiberhusk
1 tsk bikarbonat
0,5 tsk salt
2 dl vatten
Gör såhär
- Vispa ihop alla ingredienserna till en deg.
- Dela degen i 2 delar.
- Bred ut degen på varsitt bakplåtspapper med hjälp av exempelvis en slickepott eller stekspade, så tunt som möjligt och så jämt fördelat som möjligt. Alternativt kavla ut mellan två bakplåtspapper. Se till att det inte blir tomma ytor.
- Grädda i ugnen under ca 30-40 minuter på 175 grader.
- Låt knäckebrödet torka genom att ha ugnsluckan lite på glänt under eftervärme.
Innehåller ca 44 kcal per skiva varav 1 g kolhydrat, 3 g fett och 4 g protein räknat på 20 bitar.
Frön mättar bra och stannar länge i magsäcken