Inget slår väl ändå en riktigt god brödskiva med gott pålägg! Nu har jag tagit fram ett recept på ett riktigt superbröd, nämligen glutenfritt veganskt fröbröd, så gott!
Denna limpa går snabbt att slänga ihop och man kan variera fröer, nötter, frukt och gryn efter vad man föredrar eller vad man har hemma.
Gott att ha på brödet är skivad avokado, banan, machesallad, paprika, böngroddar, hummus eller vad man nu föredrar. Brödet är även gott att rosta lätt.
Se ett recept på hemmagjort margarin här:
Hemmagjort margarin – vegan
Gott till soppa!
Se ett recept på röd linssoppa här:
Linssoppa med tomat och timjan – vegan
Recept på glutenfritt fröbröd – veganskt superbröd – Frölimpa
1 limpa
Ingredienser
5 dl glutenfritt havregryn eko (går att byta ut till boveteflingor)
2 dl pumpakärnor eko
2 dl solroskärnor eko
0,5 dl sesamfrön eko
0,5 dl linfrön eko
0,5 dl chiafrön eko
0,5 dl fiberhusk
1 dl hackade valnötter eller mandlar eko (går att byta ut mot frön eller andra nötter)
0,5-1 dl hackad torkad aprikos eko (går att byta ut mot torkade dadlar)
0,5-1 tsk örtsalt eko
5 dl vatten
1 msk äppelcidervinäger eko
2 msk smält kokosolja eller olivolja eko
Gör såhär
Blanda ihop vatten, äppelcidervinäger och olja i en bunke. Hacka aprikos och nötter. Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke för sig. Tillsätt sedan lite av vattenblandningen i taget och blanda ihop till en deg med en gaffel. Placera ut degen jämt i en brödform klädd i bakplåtspapper och låt stå i 20 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. Grädda brödet längst ner i ugnen i ca 60 minuter. Låt brödet svalna helt under bakduk innan du skär upp det i skivor.
Frys gärna in skivat i frysen och ta fram när det ska ätas.
Smakligt glutenfritt fröbröd!



