Riktigt gott glutenfritt havreknäcke – enkelt att baka! Låt gärna stå kvar och torka i ugnen på eftervärme för mer krispighet.
Recept på glutenfritt havreknäcke
Ingredienser
1 plåt
Ingredienser
2 dl glutenfria havregryn eko
0,5 dl hela linfrön eko eller chiafrön eko
0,5 dl solroskärnor eko
0,5 dl sesamfrön eko
1 msk fiberhusk
0,5 tsk himalayasalt
0,5 dl rapsolja eko
2 dl vatten
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 175 grader. (Obs! Man kan även grädda på 150 grader och sedan eftergrädda på 50 grader)
- Blanda ihop alla ingredienserna i en bunke.
- Rör om till en geléliknande deg.
- Lägg ut ett bakplåtspapper på en plåt.
- Placera ut degen på bakplåtspappret.
- Lägg ut ytterligare ett bakplåtspapper ovanpå degen.
- Platta ut degen lite med händerna eller liknande.
- Kavla sedan ut degen mellan 2 bakplåtspapper.
- Dra bort det översta bakplåtspappret.
- Skär i valfritt stora rutmönster med en degskärare eller en vass kniv.
- Grädda i mitten av ugnen i ca 40-50 minuter.
- Låt svalna.
- Bryt sedan till bitar.
- Låt gärna stå kvar och torka i ugnen på eftervärme för mer krispighet.
- Förvara i en glasburk med lock.
Servera gärna havreknäcket med lite hemmagjord cashewost.