En hand som håller i en bunt med glutenfitt havreknäcke.

Glutenfritt havreknäcke

Riktigt gott glutenfritt havreknäcke – enkelt att baka! Låt gärna stå kvar och torka i ugnen på eftervärme för mer krispighet.

Recept på glutenfritt havreknäcke

Ingredienser

1 plåt

Ingredienser

2 dl glutenfria havregryn eko
0,5 dl hela linfrön eko eller chiafrön eko
0,5 dl solroskärnor eko
0,5 dl sesamfrön eko
1 msk fiberhusk
0,5 tsk himalayasalt
0,5 dl rapsolja eko
2 dl vatten

glutenfritt havreknäcke

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader. (Obs! Man kan även grädda på 150 grader och sedan eftergrädda på 50 grader)
  2. Blanda ihop alla ingredienserna i en bunke.
  3. Rör om till en geléliknande deg.
  4. Lägg ut ett bakplåtspapper på en plåt.
  5. Placera ut degen på bakplåtspappret.
  6. Lägg ut ytterligare ett bakplåtspapper ovanpå degen.
  7. Platta ut degen lite med händerna eller liknande.
  8. Kavla sedan ut degen mellan 2 bakplåtspapper.
  9. Dra bort det översta bakplåtspappret.
  10. Skär i valfritt stora rutmönster med en degskärare eller en vass kniv.
  11. Grädda i mitten av ugnen i ca 40-50 minuter.
  12. Låt svalna.
  13. Bryt sedan till bitar.
  14. Låt gärna stå kvar och torka i ugnen på eftervärme för mer krispighet.
  15. Förvara i en glasburk med lock.

Servera gärna havreknäcket med lite hemmagjord cashewost.

 

glutenfritt havreknäcke

glutenfritt havreknäcke i glasburk

glutenfritt havreknäcke

0

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*