Vegansk mat och tillbehör

Grillade grönsaker i yaconmarinad – vegan

Grillat är godast brukar man ju säga och finns det något fräschare än att grilla grönsaker?

Denna somriga marinad med smak av yaconsirap, vitlök och en touch ingefära gifter sig bra tillsammans med grönsakerna i receptet.

Ska man grilla mycket går det utmärkt att dubblera marinaden rakt av.

Recept på Grillade grönsaker i yaconmarinad – vegan

Ingredienser marinad

1 dl olivolja eko
1 tsk äppelcidervinäger eko
1 msk yaconsirap eko
1 pressad vitlök eko
0,5 tsk ingefära eko>
0,5 tsk salt eko
(några droppar saft från en färsk citron)

Exempel på grönsaker att grilla

champinjoner eko
röd paprika eko
rödlök eko
aubergine eko
äpple eko

Att tänka på vid upphettning av mat: Grilla och stek gärna maten ibland men ångkoka, koka och ugnsbaka oftare. Laga gärna även maten på lägre temperaturer.

Grillade grönsaker i yaconmarinad – här serverat med hemmagjord hummus med en gnutta gurkmeja toppat med pumpakärnor, bladspenat och rädisor.

Gör såhär:

  1. Pressa vitlöken och blanda ihop med alla ingredienser till marinaden. Smaka av.
  2. Skiva upp grönsakerna i lagom stora grillbitar.
  3. Häll över marinaden i en skål eller liknande och lägg även i grönsakerna.
  4. Blanda runt marinaden ordentligt med grönsakerna.
  5. Ställ in i kylen med ett lock/fat eller annat över och låt stå i några timmar.
  6. Trä grönsaksbitarna på grillspett och grilla.

Servera gärna de grillade grönsakerna ihop med en hemmagjord hummus eller en ljuvligt god ugnsrostad sötpotatissallad

Hoppas det ska smaka!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Du kanske också gillar...