Grillat är godast brukar man ju säga och finns det något fräschare än att grilla grönsaker?
Denna somriga marinad med smak av yaconsirap, vitlök och en touch ingefära gifter sig bra tillsammans med grönsakerna i receptet.
Ska man grilla mycket går det utmärkt att dubblera marinaden rakt av.
Servera gärna de grillade grönsakerna ihop med en hemmagjord hummus eller en ljuvligt god ugnsrostad sötpotatissallad
Recept på Grillade grönsaker i yaconmarinad – vegan
Ingredienser marinad
1 dl olivolja eko
1 tsk äppelcidervinäger eko
1 msk yaconsirap eko
1 pressad vitlök eko
0,5 tsk ingefära eko>
0,5 tsk salt eko
(några droppar saft från en färsk citron)
Exempel på grönsaker att grilla
champinjoner eko
röd paprika eko
rödlök eko
aubergine eko
äpple eko
Att tänka på vid upphettning av mat: Grilla och stek gärna maten ibland men ångkoka, koka och ugnsbaka oftare. Laga gärna även maten på lägre temperaturer.
Gör såhär:
- Pressa vitlöken och blanda ihop med alla ingredienser till marinaden. Smaka av.
- Skiva upp grönsakerna i lagom stora grillbitar.
- Häll över marinaden i en skål eller liknande och lägg även i grönsakerna.
- Blanda runt marinaden ordentligt med grönsakerna.
- Ställ in i kylen med ett lock/fat eller annat över och låt stå i några timmar.
- Trä grönsaksbitarna på grillspett och grilla.
Servera gärna de grillade grönsakerna ihop med en hemmagjord hummus eller en ljuvligt god ugnsrostad sötpotatissallad
Hoppas det ska smaka!

Grillade grönsaker i yaconmarinad – här serverat med hemmagjord hummus med en gnutta gurkmeja toppat med pumpakärnor, bladspenat och rädisor.


Sötpotatis, vitkål, spetskål, lök, champinjoner, majs, aubergine, blomkål, sparris, paprika, äpple mm.